Μέσα σε ένα χρόνο ο Τραμπ έγινε κατά 600 εκατ. δολάρια φτωχότερος

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής φαίνεται να ζεις στα όρια της φτώχειας μιας και μέσα σε μονάχα ένα χρόνο η περιουσία του έχει συρρικνωθεί κατά 600 εκατ. δολάρια γεγονός όμως που δεν εκπλήσσει αν αναλογιστεί κανείς το γιατί. 

Η δύσκολη αγορά real estate της Νέας Υόρκης, μια δαπανηρή αγωγή και μια ακριβή προεκλογική εκστρατεία συνέβαλαν στη συρρίκνωση της περιουσίας του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ. Μετά από ενδελεχές ψάξιμο στα δημόσια αρχεία ιδιοκτησίας και στα στοιχεία που υποβάλει στις αρχές αλλά και δεκάδες συνεντεύξεις, το Forbes εκτιμά πλέον ότι η περιουσία του Προέδρου ανέρχεται στα 3,1 δισ. δολάρια, από 3,7 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν. Αυτό τον υποβιβάζει στο Νο 248 της κατάταξης με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, από Νο 156 το 2016.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Trump δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, αφού “γέρνει” σημαντικά προς την Νέα Υόρκη. Η αξία πολλών από τις ιδιοκτησίες του Μανχάταν, ιδιαίτερα όσων βρίσκονται στην 5η Λεωφόρο ή κοντά σε αυτή, μειώθηκαν, εξανεμίζοντας 400 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του.

Κάποιες από τις εγκαταστάσεις γκολφ του Trump, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Μαΐάμι, την Ιρλανδία και τη Σκωτία έχασαν επίσης αξία, καθώς κάποιοι από τους πιθανούς πελάτες δεν ήρθαν ποτέ, φανερά ενοχλημένοι από τις πολιτικές και την κομπορρημοσύνη του Προέδρου.

Η ρευστότητα του Trump έχει μειωθεί κατά το εκτιμώμενο ποσό των 100 εκατ. δολαρίων από πέρυσι, καθώς δαπάνησε 66 εκατ. δολάρια στην εκστρατεία του και 25 εκατ. δολάρια σε μια αγωγή για το Πανεπιστήμιο Trump.

Μια μικρή ομάδα περιουσιακών στοιχείων του Trump είδε την αξία της να αυξάνεται το περασμένο έτος, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στο Λας Βέγκας τις οποίες κατέχει μαζί με το έτερο μέλος της λίστας Forbes 400, Phil Ruffin και του μεριδίου μειοψηφίας που ελέγχει σε κτίριο γραφείο στον κέντρο του Σαν Φρανσίσκο, το οποίο συνεχίζει να επωφελείται από την άνθιση της αγοράς real estate εκεί.

Διαβάστε επίσης: Δεν μεταναστεύουν τελικά μόνο οι Έλληνες για το εξωτερικό αλλά και οι Ιταλοί