Μέτρα-σοκ ύψους 1,8 δισ. ευρώ – Έτσι θα μειωθούν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα!

Μέτρα

Δεν είναι 1-2 οι αλλαγές στη φορολογία, είναι 15 και φέρνουν τα πάνω-κάτω καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι η επιπλέον είσπραξη 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Κατά τα άλλα ενώ έρχονται μέτρα-σοκ, ενώ μειώνονται και πάλι έμμεσα μισθοί και συντάξεις, ο υπουργός των Οικονομικών δηλώνει ότι ο… πονοκέφαλος του επιτελείου του θα είναι το πλεόνασμα που θα επιτευχθεί.

Θα κατατεθούν λοιπόν στον νέο προϋπολογισμό μέτρα 1,8 δισ. και η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι θα δώσει μέρος του εφετινού πλεονάσματος πίσω. “Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι” με άλλα λόγια.

Έρχεται φοροκαταιγίδα
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2018 που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή φέρνει πραγματική καταιγίδα νέων φόρων που θα επηρεάσουν έμμεσα ή άμεσα την τσέπη όλων των πολιτών ανεξάρτητα τα από το εισόδημά τους.

Κατάργηση έκπτωση στην παρακράτηση φόρου: Αυξημένη κατά 1,5% θα είναι η φορολογία για μισθωτούς και συνταξιούχους με την κατάργηση της έκπτωσης φόρου από 1/1/2018.

Αύξηση εισφορών ΕΦΚΑ: 53 εκατομμύρια επιπλέον θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από 1/1/2018 στον ΕΦΚΑ, καθώς δεν θα αφαιρούνται όπως φέτος από το φορολογητέο εισόδημα που αποτελεί βάση υπολογισμού των εισφορών.

Αύξηση ΦΠΑ: Έρχεται αύξηση στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών σε 32 νησιά με την κατάργηση της έκπτωσης που ίσχυε ως σήμερα σε ποσοστό 50%.

Περικοπές επιδομάτων: Μείωση επιδόματος θέρμανσης κατά 50%, μειώσεις επιδομάτων τριτέκνων – πολυτέκνων αναδιανομή κονδυλίων δικαιούχων ΚΕΑ, αλλά και στο επίδομα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

Κατάργηση έκπτωσης φόρου: Χάνουν το 10% της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες οι ασφαλισμένοι. Από αυτή την κατάργηση το κράτος περιμένει να εξοικονομήσει 121.000.000 ευρώ.

Ακίνητα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό: Έρχεται φόρος διαμονής 0,5 – 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb.

Παράλληλα αρχίζει η υποβολή φόρου Υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων που για τον πωλητή ακινήτου φτάνει το 15%.

Κατάργηση στις φοροαπαλλαγές για βουλευτές και δικαστικούς, με στόχο την είσπραξη 44 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απειλούνται με… δημοσιοποίηση αν δεν πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες του ΕΦΚΑ!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρχισαν τα σενάρια – Τι συμβαίνει με τα τέλη κυκλοφορίας 2018 και ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα!

ΑΚΟΜΑ: Ξεκάθαρο μήνυμα Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα: «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019»