«Μίλησε» το DNA του 29χρονου για τα τρομοδέματα – Δείτε τις γιάφκες που χρησιμοποιούσε (pics & video)

Με γενετικό τύπο που ανιχνεύθηκε σε ταινία σε έναν από τους οκτώ παγιδευμένους φακέλους που είχαν βρεθεί τον Μάρτιο στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι ταυτίζεται το γενετικό υλικό του 29χρονου συλληφθέντα για την αποστολή τρομοδεμάτων.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

σε πειστήρια που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου,
τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν – κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Ο παραπάνω γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ (8) συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε εντός του οχήματος, όπου έλαβε χώρα έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (Α.Ε.Μ.), περιεχόμενου σε φάκελο αλληλογραφίας, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και

σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Ετοίμαζε χτύπημα κατά αστυνομικών

Ένα σενάριο απόλυτου τρόμου εξετάζει η Αντιτρομοκρατική μετά τα στοιχεία που έχουν προκύψει ύστερα και από τον εντοπισμό διαμερίσματος στα Εξάρχεια το οποίο ο 29χρονος είχε νοικιάσει για λίγες ημέρες.

Το ισόγειο διαμέρισμα φαίνεται ότι θα εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπό. Το περίεργο είναι πως ο 29χρονος είχε νοικιάσει το σπίτι μέσω Airbnb κάνοντας χρήση των πραγματικών του στοιχείων.

Νοίκιασε δηλαδή το σπίτι με το όνομα Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Δεν χρησιμοποίησε κάποια από τις πλαστές ταυτότητες που είχε στη διάθεσή του και αυτό προκαλεί εντύπωση.

Ένιωθε βέβαιος πως δεν θα συλληφθεί; Ήθελε απλά να χρησιμοποιήσει τον χώρο ως ενδιάμεση γιάφκα για να μεταφέρει τον οπλισμό σε τρίτο χώρο;

Τα ερωτήματα μένουν, ωστόσο η μεταφορά οπλισμού μαζί με την ολιγοήμερη ενοικίαση του ισογείου στα Εξάρχεια στρέφουν τις έρευνες και σε μια άλλη κατεύθυνση.

Αυτή που οδηγεί στο σενάριο ότι ο 29χρονος ήθελε να κάνει ένα χτύπημα. Για τον λόγο αυτό άλλαζε κρυψώνα στα όπλα τα εκρηκτικά και τα ηλεκτρονικά του μέσα με στόχο να αποφύγει τον εντοπισμό.

Ποιος θα ήταν ο στόχος; Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήταν στο στόχαστρο του 29χρονου ένστολοι και μάλιστα αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τα ευρήματα στο ισόγειο διαμέρισμα που νοίκιασε μέσω Airbnb ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν τους ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής να πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιούσε τον χώρο αυτό για την διαφυγή του μετά το χτύπημα.

Τα ρούχα που βρέθηκαν στο χώρο ήταν λίγα. Αυτό δείχνει ότι το σπίτι των Εξαρχείων θα χρησιμοποιούνταν μόνο από τον ίδιο.

Έτσι το σενάριο μοιάζει να ολοκληρώνεται. Ο κατηγορούμενος, εικάζεται, ότι θα χτυπούσε αστυνομικό στόχο σε κοντινή ως προς το διαμέρισμα περιοχή και στη συνέχεια θα πήγαινε στο ισόγειο για να κρυφτεί για μικρό χρονικό διάστημα και να αλλάξει ρούχα ώστε να μην εντοπιστεί βάσει περιγραφής από αυτόπτες μάρτυρες.

Το χτύπημα εκτιμάται ότι θα γινόταν ως σήμερα με πιο πιθανή ημέρα την περασμένη Κυριακή και για το λόγο αυτό φαίνεται ότι νοίκιασε το σπίτι από 26 ως 31 Οκτωβρίου.

Οι γιάφκες του 29χρονου

«Τον είχα δει και εγώ και η μεγάλη κόρη μου. Παιδί της διπλανής πόρτας δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα», λέει γυναίκα που διαμένει τα τελευταία χρόνια απέναντι από την πολυκατοικία στην οδό Αλκαμένους σε ισόγειο διαμέρισμα της οποίας βρέθηκε η γιάφκα του 29χρονου αντιεξουσιαστή.

Αντιεξουσιαστή, ο οποίος σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική φέρεται να είναι ο άνθρωπος που τον περασμένο Μάρτιο, έστειλε πακέτο-βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάιο στον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Η ίδια γυναίκα μάλιστα ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης του 29χρονου νεαρού ο οποίος σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Εφέτη Ανακριτή.

Ο 29χρονος το τελευταίο διάστημα είχε νοικιάσει διαμέρισμα στην περιοχή της πλατείας Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκεί όπου τα τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου συνελήφθη από την αστυνομία.

«Γύρω στις 6:20, ξύπνησα από την φασαρία. Άκουσα να φωνάζουν: «Ακίνητος, αστυνομία. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα στο δρόμο κινητικότητα. Είδα κάποιους κυρίους με πολιτικά ρούχα και ένα ταξί. Αργότερα είδα τον ένα αστυνομικό με όπλο. Με είδε και μου είπε να μπω μέσα», λέει η ίδια γυναίκα η οποία είδε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της τη σύλληψη του 29χρονου.

Το διαμέρισμα – γιάφκα της οδού Αλκαμένους

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ερευνάται το ενδεχόμενο, ο 29χρονος να προσπάθησε να μεταφέρει τη γιάφκα από την οδό Αλκαμένους σε διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων το οποίο φέρεται να είχε νοικιάσει μέσω internet.

Η αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε σήμερα τα ξημερώματα έφοδο στο ισόγειο διαμέρισμα, στο οποίο βρέθηκαν ένα λάπτοπ, ένα κινητό τηλέφωνο και ρουχισμός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 29χρονος συλληφθείς είχε νοικιάσει, το διαμέρισμα στα Εξάρχεια μόνο για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Πρώτο Θέμα

Διαβάστε επίσης: Δήλωση ηγετικού τύπου από τη Ρούπα – Αποστάσεις από τον 29χρονο: «Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν συνεργάζεται!»