Νέα εποχή στις μαθητικές παρελάσεις: Αφρικανός σημαιοφόρος, παραστάτρια με μαντήλα και παραδοσιακές στολές (pics)

Ολοκληρώθηκε η  μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών(δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα. Μαζί τους, συμμετέχουν επίσης το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού και ομάδα των Special Olympics.

Σημειώνεται, ότι για πρώτη φορά φέτος, οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι των δημοτικών που παρέλασαν, επελέγησαν με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Για ακόμη μια φορά ωστόσο την παράσταση στην μαθητική παρέλαση έκλεψαν οι ενδυματολογικές προτιμήσεις των μαθητών και κυρίως των μαθητριών.

Οι μίνι φούστες των εκατοντάδων κορασίδων, έχουν γίνει έθιμο σε κάθε παρέλαση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Και αν στις παρελάσεις οι μίνι φούστες των μαθητριών δεν ξαφνιάζουν και τόσο όσους παρακολουθούν σίγουρα κάνεις δεν θα περίμενε να δει με μίνι φούστα δασκάλα που συνόδευε τους μαθητές του σχολείου της.

Στα διάφορα πηγαδάκια μεταξύ των επισκεπτών η συζήτηση εκτός από τις μίνι φούστες επικεντρώθηκε και στο γεγονός πως στη φετινή παρέλαση οι σημαιοφόροι ήταν εκείνοι που στάθηκαν τυχεροί αφού το όνομά τους βγήκε από την κληρωτίδα και όχι σύμφωνα με την αξιολόγησή τους.

 

 

Συγκίνηση στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου!

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές ήταν όταν παρήλασε η ομάδα των Special Olympics. Τα παιδιά συμμετείχαν στην μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και φυσικά κέρδισαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα

Την παράσταση έκλεψε και ένας πιτσιρικάς σημαιοφόρος από την Αφρική, που κρατούσε την ελληνική σημαία γεμάτος καμάρι!

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε και μια παραστάτρια που φορούσε μαντήλα και κέντρισε τα βλέμματα! Άλλωστε αρκετά ήταν και τα κορίτσια που παρέλασαν φορώντας μαντίλα

Μια ακόμη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, είναι αυτή που δείχνει τρεις ασιάτισες να χαίρονται την παρέλαση και με το παραπάνω! Οι τρεις γυναίκες είναι πιθανότατα τουρίστριες και απαθανάτιζαν τα πάντα με τα κινητά τους τηλέφωνα!

Οι μαθητές το… καταχάρηκαν! Τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση στην Αθήνα για την 28η Οκτωβρίου δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους!

Παρέλαση χωρίς Ελένη Λουκά γίνεται; Δεν… γίνεται! Άρχισε να φωνάζει και να χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «γερμανοτσολιά» και «εθνοπροδότη»!

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Σημειώνεται, ότι για πρώτη φορά φέτος, οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι των δημοτικών που παρέλασαν, επελέγησαν με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο περιστατικό: Πυροβόλησαν λεωφορείο του ΟΑΣΘ!