ΟΑΕΔ: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών των δικαιούχων εργατικής κατοικίας

Σε λειτουργία βρίσκεται στο portal του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η πλατφόρμα αυτή έχει αναπτυχθεί για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Οι ενδιαφερόμενοι οικιστές καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους. Σκοπός είναι να εξασφαλίσουν την νέα ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών ανά την επικράτεια. Αυτή έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι δικαιούχοι στους οποίους έχουν χορηγηθεί οριστικοί τίτλοι παραχώρησης κατοικίας δικαιούνται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2017. Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν την δυνατότητα υπαγωγής μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους. Σημειώνεται ότι προβλέπεται η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης της παραπάνω προθεσμίας, υπό προϋποθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται την κεντρική σελίδα του portal του ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr. Στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική», επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ.ΟΕΚ». Στη συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».

Οι κατηγορίες των δικαιούχων σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ

Οι δικαιούχοι επιλέγουν αρχικά την κατηγορία στην οποία υπάγονται με βάση το είδος του παραχωρητηρίου τους. Δηλαδή εάν πρόκειται για:

1. Δικαιούχο με προσωρινό παραχωρητήριο (συμφωνητικό χρήσης)

2. Δικαιούχο με οριστικό παραχωρητήριο, στο οποίο η προβλεπόμενη διάρκεια αποπληρωμής είναι σε ισχύ (είτε έχει εξοφλήσει την κατοικία του, είτε είναι ενήμερος, είτε είναι μη ενήμερος στις καταβολές του) ή

3. Δικαιούχο με οριστικό παραχωρητήριο στο οποίο ο συμβατικός χρόνος αποπληρωμής έχει παρέλθει και υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια Υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώρηση της αίτησής τους.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού η προσέλευση στις κατά τόπους Υπηρεσίες θα γίνει κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Διαβάστε επίσης: