«Ομερτά» στην Κρήτη: Απειλές και προειδοποιήσεις στους συλληφθέντες της υπόθεσης Λεμπιδάκη

«Ομερτά» επικρατεί στην Κρήτη στην υπόθεσης Λεμπιδάκη, μετά τις επτά συλλήψεις, καθώς οι κατηγορούμενοι όχι μόνο κρατούν το στόμα τους κλειστό για τους συνεργάτες τους, αλλά και δέχονται απειλές για τα μέλη των οικογενειών τους. Το μήνυμα; «θα την πληρώσουν» οι δικοί τους άνθρωποι, αν τους «καρφώσουν» στην Αστυνομία. 

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη των οικογενειών των συλληφθέντων δέχτηκαν απειλές, ενώ το μήνυμα που έλαβαν οι συλληφθέντες από τα «μεγάλα κεφάλια» της συμμορίας είναι ότι «θα την πληρώσουν» οι δικοί τους άνθρωποι, αν ανοίξουν το στόμα τους και «καρφώσουν» στην Αστυνομία.

Με τα δεδομένα αυτά, οι Αρχές δεν περιμένουν πολλά από τους επτά συλληφθέντες και έτσι ρίχνουν το βάρος των ερευνών στα πειστήρια, τις έρευνες που κάνουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και φυσικά στις πληροφορίες που θα αντλήσουν από την «πιάτσα», που, σε πολλές περιπτώσεις έπειτα από μια μεγάλη εξάρθρωση, μπορεί να μιλήσει και να πει πολλά.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν δύο εφόδους σε σπίτια στην Αθήνα και προσήγαγαν τους ενοίκους.

Η πρώτη έφοδος έγινε στη Γλυφάδα και η δεύτερη έφοδος στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων, κατέσχεσαν λάπτοπ, κινητά τηλέφωνα και σημειώσεις, που εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Στο μεταξύ, στα δικαστήρια Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Σάββατο, οι συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, προκειμένου να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους στην απαγωγή του επιχειρηματία, ωστόσο και οι τρεις αρνούνται ότι ήταν εγκέφαλοι της απαγωγής και παρουσιάζουν τους εαυτούς του κυρίως ως φύλακες.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στην αστυνομία, ως βασική αιτιολογία εμφάνισαν την οικονομική τους κατάσταση. Παρόλα αυτά, δεν ανέφεραν ποιος ήταν ο οργανωτής του σχεδίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη, κόρη ενός εκ των συλληφθέντων, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μετά την κατάθεσή της στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το cretalive, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για 4-5 άτομα, από τα οποία τουλάχιστον τρία τοποθετούνται στον αρχικό πυρήνα, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και για την εμπλοκή άλλων, οι οποίοι φέρονται να είχαν περισσότερο βοηθητικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης: Χαλάει ο καιρός και η κακοκαιρία είναι προ των πυλών