Ομολόγησε την εκτέλεση του γιατρού στην Κρήτη ο συλληφθείς Βούλγαρος (video)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την άγρια δολοφονία του 62χρονου γιατρού – καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, που έπεσε σήμερα το πρωί νεκρός σε φονική ενέδρα στα Πιλαλήματα του Κουτσουρά Σητείας.

Όπως μετέδωσε το cretapost, οι αστυνομικοί νωρίς το μεσημέρι προχώρησαν στην σύλληψη ενός ατόμου, βουλγαρικής καταγωγής, τα δαχτυλικά αποτυπώματα του οποίου ταυτοποιήθηκαν πάνω στο φονικό όπλο – μία καραμπίνα.

Ο ίδιος κατά την αρχική κατάθεσή του, δήλωσε πως είναι αστυνομικός στην Βουλγαρία και αρνήθηκε την συμμετοχή του στην υπόθεση. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αρχές βρήκαν πολλά στοιχεία που “έδειχναν” εκείνον ως δολοφόνο με τον άνδρα από τη Βουλγαρία τελικά να ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε τον άτυχο γιατρό.

Αρχικά ο δράστης τηρούσε σκληρή στάση. Τα αποτυπώματά του όμως είχαν βρεθεί πάνω στο όπλο του εγκλήματος που πέταξε σε κοντινό σημείο μαζί με ένα κυνηγετικό σακίδιο.

Οι αρχές σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας και έστρεφαν τις έρευνές τους στο οικογενειακό περιβάλλον του Χριστόδουλου Καλαντζάκη εικάζοντας πως πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Σημείο – κλειδί των ερευνών η μαρτυρία του 73χρονου κυνηγού

Σημείο – κλειδί για την εξέλιξη των ερευνών είναι η κατάθεση του 73χρονου κυνηγού που φαίνεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 73χρονος είδε έναν άνδρα να πυροβολεί αρχικά εναντίον του αυτοκινήτου του καρδιολόγου και όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το όχημά του καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς με τον άτυχο γιατρό να πέφτει νεκρός.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος κυνηγός είδε έναν άγνωστο άνδρα να επιβαίνει σε ένα λευκό αυτοκίνητο και να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια αναρχικών κατά της Αστυνομίας -Επιθέσεις και οδοφράγματα στα Εξάρχεια