Οργή από Μόσχα για το μπλόκο του Twitter σε RT και Sputnik

Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015. Russia strongly rebuffed U.S. criticism of its air strikes in Syria on Tuesday, reminding Washington how it had supported the United States in the aftermath of the 9/11 attacks on New York in 2001. REUTERS/Maxim Shemetov - RTS38RB

Η απόφαση της εταιρείας Twitter να απαγορεύσει διαφημιστικές καταχωρήσεις από όλους τους λογαριασμούς του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) και του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik είναι μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και είναι αποτέλεσμα της πίεσης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα σήμερα η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι η απόφαση της θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή βασίστηκε στο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το RT και το Sputnik επιχείρησαν να παρέμβουν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Θεωρούμε αυτή την απόφαση μια ακόμη επιθετική ενέργεια που στοχεύει να εμποδίσει τις δράσεις του Russia Today, και είναι ένα αποτέλεσμα της πίεσης των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και μέρους της κυβέρνησης. Θα ακολουθήσουν, ασφαλώς, αντίποινα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ζαχάροβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με «εντολή» FBI: Κόβει τις διαφημίσεις από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων το Twitter

Προειδοποιεί το ΝΑΤΟ την Τουρκία: «Θα έχει συνέπειες η αγορά των S-400 από τη Ρωσία»

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη – Στις φλόγες τυλίχτηκε ουρανοξύστης 15 ορόφων