Ο μακελάρης του Λας Βέγκας ούρλιαζε τις νύχτες «θεέ μου» – Τι κατέθεσε η φίλη του στο FBI

Λας Βέγκας

Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο μακελάρης του Λας Βέγκας, σύμφωνα με την φίλη του, η οποία επέστρεψε εσπευσμένα από τις Φιλιππίνες για να καταθέσει στο FBI.

Λας Βέγκας02

Η 62χρονη Μαριλού Ντάνλεϊ είπε στους πράκτορες ότι ο Στίβεν Πάντοκ «ξάπλωνε στο κρεβάτι του, βογκούσε και ούρλιαζε “Θεέ μου”», όπως αποκάλυψε πρώην στέλεχος του FBI, που ενημερώθηκε για την κατάθεσή της.

Οι επιθεωρητές, που ερευνούν το μακελειό, πιστεύουν ότι ο 64χρονος Πάντοκ πιθανώς να αντιμετώπιζε κάποια «ψυχική ή σωματική αγωνία», όπως μεταδίδει το NBC News, αλλά αδυνατούν ακόμη να προσδιορίσουν το κίνητρό του. Αν και η κατάθεση της φίλης του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ήταν καλά ο Πάντοκ, οι επιθεωρητές θεωρούν ότι δεν μπορεί να ήταν τόσο άσχημα, αφού κατέστρωσε ένα τόσο λεπτομερές σχέδιο της επίθεσης που προκάλεσε το θάνατο 58 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων.

Λας Βέγκας03

Η αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει τι έκανε ο δράστης στο διάστημα μεταξύ των 22:15 της νύχτας της Κυριακής -όταν έριξε πάνω από 200 σφαίρες στο διάδρομο έξω απ’ το δωμάτιό του τραυματίζοντας έναν φρουρό- και των 23:20, όταν εισέβαλαν οι αστυνομικοί στο δωμάτιό του και τον βρήκαν νεκρό. Στα 65 λεπτά που μεσολάβησαν ο Πάντοκ δεν έριξε ούτε μια σφαίρα και πιθανότατα κατάστρωνε σχέδιο διαφυγής, όπως είπε ο σερίφης του Λας Βέγκας, Τζόζεφ Λομπάρντο.

Παράλληλα η αστυνομία κάνει φύλο και φτερό τα κινητά και τα τάμπλετ του μακελάρη για τυχόν πληροφορίες που θα αποβούν χρήσιμες για την εξακρίβωση των κινήτρων του, ενώ εξετάζει και το ιστορικό περιήγησής του στο Διαδίκτυο, απ’ όπου προέκυψε ότι αναζητούσε τον τελευταίο χρόνο «μεγάλα γεγονότα», κυρίως μουσικά φεστιβάλ.

Λας Βέγκας04

Τον περσμένο Αύγουστο, μάλιστα, είχε κλείσει δύο δωμάτια στο ξενοδοχείο Blackstone του Σικάγου, με θέα το ροκ φεστιβάλ της Λολαπαλούζα, ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ, όπου εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων τα συγκροτήματα The Killers, Chance the Rapper και Muse, ενώ μεταξύ των θεατών ήταν και η κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, Μαλία.

Παράλληλα αναζητούσε μέσω Διαδικτύου και ξενοδοχεία στη Βοστόνη, κοντά στο γήπεδο των Red Sox και στο Boston Center for the Arts.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουηδία: Συνελήφθη άνδρας με εκρηκτικά σε αεροδρόμιο που ταξίδευε για..

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βίντεο ντοκουμέντο: Ο δολοφόνος του Λας Βέγκας ήταν «δημοκρατικός»;

ΑΚΟΜΑ: Φρίκη στη Βραζιλία – 6 νήπια νεκρά και η δασκάλα τους – Πυρπόλησε το νηπιαγωγείο ο φρουρός (pic)