Κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό 1-0

Το γκολ του Βιγιαφάνιες χάρισε στον Παναθηναϊκό μεγάλη νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του, Ολυμπιακό (1-0). 

 

Από την αρχή δυνατά, ιδιαίτερα ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός που ο προπονητής του Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε περσινή συνταγή θέλοντας το γρήγορο γκολ. Με τη διαφορά ότι εφέτος οι Πράσινοι δεν είχαν το εύκολο γκολ του Μάρκους Μπέργκ που πέρυσι είχε ανοίξει το σκορ από το 15’ και η ομάδα του κράτησε με άνεση ως το τέλος αυτό το 1-0.

Ο Πράσινοι είχαν πάντως ευκαιρία από νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό όταν από ωραία προσπάθεια του Βιγιαφάνιες από αριστερά, ο Λούντ άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του αλλά ο Χίλιεμαρκ που βρέθηκε απέναντι από τον Προτό (λίγο πλάγια) πλάσαρε άστοχα.

Στο 14’ απείλησαν από κόντρα όταν σε σουτ του Μόλινς η μπάλα βρήκε στον Ομάρ και κατέληξε κόρνερ ενώ ο Προτό ήταν εξουδετερωμένος.

Ενώ ένα λεπτό αργότερα ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ανδρούτσου (από προσπάθεια του Βιγιαφάνιες) αλλά ο διαιτητής Παπαπέτρου που ήταν δίπλα έδειξε «παίζετε» θεωρώντας το χέρι εξ’ επαφής άρα χωρίς πρόθεση.

Την ίδια στιγμή στα μετόπισθεν ο Μολέντο έδειξε πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του, καθώς «καθάριζε» κάθε φάση που πήγαινε να κάνει επικίνδυνη ο Εμενίκε ενώ δέσποζε και στο ψηλό παιχνίδι τελειώνοντας όλες τις φάσεις.

Ανάλογο ρόλο από πλευράς Ολυμπιακού έπαιζε ο Σισέ που ήταν σταθερή εγγύηση για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Τελευταία – αλλά ίσως και σημαντικότερη – ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Προτό να λέει όχι στο σουτ του Λούντ.

Οι Πράσινοι όμως βρήκαν γρήγορα το γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βιγιαφάνιες (56’) που σε ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της καριέρας του, έσπρωξε απλά τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα μετά τη σέντρα του Λούντ που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Προτό.

Από εκεί και πέρα ο Τάκης Λεμονής έριξε και Ανσαριφάρντ στο παιχνίδι παίζοντας με δύο επιθετικούς και ο Ιρανός λίγο έλειψε να τον δικαιώσει όταν άγγιξε την ισοφάριση σε μια διπλή φάση μέσα σε ένα λεπτό.

Στο 78’ ο Βλαχοδήμος έκλεισε τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ, στη συνέχεια του οποίου ο επιθετικός του Ολυμπιακού έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στη γωνία, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι και τελικά την μπλόκαρε.

Ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να ζητήσει πέναλτι, σε σπρώξιμο του Χούλτ στον Καρσελά.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία του Εμενίκε στο 90ο λεπτό, όταν δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα σούτ του Κούτρη με τον Βλαχοδήμο να σώζει και πάλι τους Πράσινους.

Διαβάστε επίσης: Νίκησε τη Λάρισα ο Λεβαδειακός: 0-1 στη Super League