Πανικός στον Προφήτη Ηλία της Κρήτης – Μαχαιρώματα για το… μεροκάματο (video)

Μπροστά σε ένα σκηνικό τρόμου βρέθηκαν οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία στην Κρήτη, που μπήκαν στη μέση για να γλιτώσουν μεγαλύτερη αιματοχυσία ανάμεσα σε ομάδες Πακιστανών που βρίσκονται σε συνεχή ένταση το τελευταίο.

Οι μετανάστες φαίνεται να διεκδικούν τα λιγοστά μεροκάματα που υπάρχουν αυτή την εποχή στις αγροτικές καλλιέργειες, με την ένταση να κορυφώνεται μέρα με τη μέρα. Είχαν μάλιστα ζητήσει και την παρέμβαση της αστυνομίας που όμως έφτασε κατόπιν εορτής.

Το απόγευμα της Κυριακής έγιναν μάρτυρες μιας ακόμη έκρηξης βίας ανάμεσα στις ομάδες των Πακιστανών που φαίνεται -είτε να κατηγορούν τα θύματα ότι ρίχνουν τα μεροκάματα, είτε να τους προσάπτουν πως δεν συμβάλουν στη στήριξη όσων μεταναστών- είναι άνεργοι.

Σύμφωνα με το eakriti, το αιματοβαμμένο σκηνικό έξω από το δωμάτιο όπου διαμένουν τα θύματα φανερώνει της αγριότητα της επίθεσης που δέχτηκαν με ξύλα αλλά και μεγάλα μαχαίρια.

Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες κάτοικοι του Προφήτη Ηλία μπήκαν στη μέση για να γλιτώσουν τους 3 Πακιστανούς που χτυπήθηκαν από τους ομοεθνείς τους και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομείο, καθώς δέχτηκαν αρκετές μαχαιριές.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής Κατά της Βίας και την Οπλοχρησίας του Προφήτη Ηλία που ζητά την ενίσχυση της αστυνόμευσης στη περιοχή όπου ζουν εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι εργάζονται εποχικά στις καλλιέργειες.

Διαβάστε επίσης: Που δεν θα πραγματοποιηθούν εκπτώσεις από 1 έως 15 Νοεμβρίου