Πολυέξοδο λίφτινγκ αξίας 1,75 εκατ δολαρίων στον Λευκό Οίκο κάνει ο Τραμπ (pics & video)

Δεν έχει κλείσει καν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ και έχει ήδη ξοδέψει 1,75 εκατομμύρια δολάρια για νέα έπιπλα, επισκευές και για τη διακόσμηση στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, η μεγαλύτερη δαπάνη έγινε για έπιπλα γραφείου και μάλιστα δόθηκαν 240.000 δολάρια για «ξύλινα έπιπλα γραφείου». Άλλες σημαντικές δαπάνες περιλαμβάνουν την αγορά πανάκριβων χειροποίητων χαλιών και ταπετσαρίες αρκετών χιλιάδων δολαρίων.

Είναι πιθανόν πως ένα μεγάλο μέρος αυτών των αγορών έγινε για τις «πολύ αναγκαίες» επισκευές που πραγματοποιήθηκαν στο Λευκό Οίκο όταν ο Τραμπ απουσίαζε σε διακοπές τον Αύγουστο. Αυτές οι επισκευές είχαν αναβληθεί από τον πρώην πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Οι δαπάνες αυτές, που περιγράφονται αναλυτικά σε κυβερνητικά έγγραφα, είναι πολύ μεγαλύτερες από τότε που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ομπάμα, ο οποίος και πάλι είχε ξοδέψει πολλά αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφταναν το κόστος της διοίκησης του Τραμπ.

Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ ακολούθησε τα βήματα του Ομπάμα, καλύπτοντας μέρος του κόστους ανακαίνισης από την τσέπη του, αλλά ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο NBC ότι εξετάζουν το ζήτημα.

Μεταξύ των εξόδων του Τραμπ περιλαμβάνονται 5.000 δολάρια για ταπετσαρία, 17.000 δολάρια για χειροποίητα χαλιά και 7.000 δολάρια για συρταριέρες γραφείων.

Οι δαπάνες της νέας διοίκησης του Τραμπ έχουν βρεθεί συχνά στο στόχαστρο των μέσων ενημέρωσης, που τονίζουν πόσο πολυέξοδα είναι τα συχνά ταξίδια του Αμερικανού Προέδρου στα ιδιωτικά του θέρετρα, συμπεριλαμβανομένου ενός στη Φλόριντα κι άλλο ένα στο Νιου Τζέρσεϊ.

Διαβάστε επίσης:Την «οδύσσεια» έζησαν δυο Αμερικανίδες -Επί 5 μήνες έπλεαν με ακυβέρνητο σκάφος στον Ειρηνικό! (pics & video)