«Πυρά» από ΝΔ και Λεβέντη για τη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ!

Τσίπρας

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώθηκε στον «κήπο των ρόδων» του Λευκού Οίκου.

Όμως οι πρώτες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση δεν ήταν τόσο… ρόδινες, με τη Νέα Δημοκρατία και την Ένωση Κεντρώων να έχουν τα πρωτεία.

ΝΔ: Το μόνο που πέτυχε ο Τσίπρας ήταν η κοστοβόρα συμφωνία για τα F16
Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Στην οποία αναφέρει ότι όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται σε μια άκρως ευνοϊκή γεωπολιτική συγκυρία για την χώρα μας. Αυτό, λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

«Και γι’ αυτό επισήμανε την ελπίδα του να υπάρξουν συγκεκριμένα, απτά και κυρίως επωφελή για την Ελλάδα αποτελέσματα σε ένα σύνολο ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος», συνεχίζει η Πειραιώς. Σημειώνοντας, όμως, ότι:

Δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F 16.

«Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελπίζουμε, ειλικρινά, να μην έχει χαθεί για τη χώρα μας μια τόσο σημαντική ευκαιρία«, καταλήγει στην ανακοίνωςή της η ΝΔ.

Ένωση Κεντρώων: Φοβόμαστε τις… άλλες συμφωνίες που μπορεί να έκανε ο Τσίπρας
«Είχαμε προβλέψει, ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ θα αποβεί άκαρπη», τονίζει από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων. «Και έγινε με αίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού σε μία εποχή που το κοινωνικό του προφίλ βρίσκεται στο ναδίρ, με σκοπό την ενίσχυση του εντός Ελλάδος» υπογραμμίζει ακόμη.

Για να συνεχίσει: «Αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα γιατί τίποτα δεν παίρνεις και γεννούν υποχρεώσεις και δεσμεύσεις».

«Η Αμερική βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση και ψάχνει για πιόνια και φοβούμαστε στην Ένωση Κεντρώων, μήπως εκτός από αυτά που θα ανακοινωθούν επισήμως, υπάρξουν και συμφωνίες χωρίς το φώς της δημοσιότητας που θα αποτελέσουν τον μεγάλο κίνδυνο για την Ελλάδα» προσθέτει η ανακοίνωση της ΕΚ, καταλήγοντας: «Κακώς επίσης ο κύριος Μητσοτάκης έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση στην παραχώρηση βάσεων και στρατιωτικών διευκολύνσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ύμνοι Τραμπ για την Ελλάδα: Λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πως είδαν τα ξένα δίκτυα τη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ: «Βομβάρδισαν» τον Αλέξη οι δημοσιογράφοι!

ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται ίσως στο καλύτερο επίπεδο