«Ράγισαν και οι πέτρες» στο «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (εικόνες και βίντεο)

Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και απλός κόσμος, είπαν το «τελευταίο αντίο» στον δολοφονημένο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Βυθισμένοι στη θλίψη, τα παιδιά του και η σύζυγός του είχαν στο πλευρό τους πλήθος κόσμου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Ελληνικό.

Κατά την διάρκεια της τελετής, πάνω στο φέρετρο του εκλιπόντος υπήρχε, εκτός από την φωτογραφία του, μια ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια, από την γυναίκα και τα παιδιά του, Βίκυ, Νώντα και Ίριδα. Λίγο πριν το τέλος, η 93χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Ίρις, δεν άντεξε την συγκίνηση και λιποθύμησε, όταν ένας από τους ιερείς εκφώνησε τον επικήδειο σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Αμέσως μεταφέρθηκε εκτός του ναού, όπου ο γιος της Γρηγόρης, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, προσπαθούσε να την ηρεμήσει: «Μάνα μου ηρέμησε σε παρακαλώ, έρχεται το ασθενοφόρο», της έλεγε συγκλονισμένος. Από την συγκίνηση και την πολυκοσμία μάλιστα έχει λιποθυμήσει κι άλλος κόσμος.

Σύμφωνα με το iefimerida στην κηδεία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αλλά και δικηγόροι. Ανάμεσα στους παρόντες και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Δένδιας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Αλεξία Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Βουλγαράκης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Πατούλης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννη με την αδερφή του Αλεξία και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρώην υπουργός Θ. Φορτσάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχει αναστατώσει όλη την ελληνική κοινωνία. “Ένας εξαίρετος άνθρωπος έφυγε άδικα. Ελπίζω γρήγορα η Αστυνομία να εξιχνιάσει αυτό το έγκλημα”, πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

“Ήταν μια εκτέλεση εν ψυχρώ. Όλα περίμενα να τα ακούσω, αυτό δεν τον περίμενα. Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Θεέ μου γιατί; Αυτό το γιατί θα μας φάει”, δήλωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

“Η μαχόμενη ποινική δικηγορία και ο χώρος της υπεράσπισης από προχθές είναι φτωχότερος”, δήλωσε ο δικηγόρος Σ. Κεχαγιόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανατροπή στα δεδομένα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου – Η ΕΛ.ΑΣ «έχει» τους δολοφόνους!

Να βρεθούν οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου θέλει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος

Πολύ κοντά στους εκτελεστές του Ζαφειρόπουλου είναι η ΕΛ.ΑΣ.