Σοκ στο ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ανταρσία βουλευτή – Η Κασιμάτη καταψηφίζει τροπολογία

“Πύρινη λαίλαπα” ανταρσιών των βουλευτών του έχει εξαπλωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της εμμονής της ηγεσίας του κόμματος να μην αλλάξει τη διάταξη της τροπολογίας που αφορά την αλλαγή φύλου από το 15έτος (επιτρεπόμενο όριο), αλλά και με την τροπολογία που επανέφερε για την αναγνώριση του συλλόγου με την επωνυμία “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”.

Έτσι, νέο «αγκάθι» για την κυβερνώσα πλειοψηφία καταγράφηκε επισήμως σήμερα το πρωί στη Βουλή, καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη κατέστησε σαφέστατη και επισήμως την διαφωνία της με την τροπολογία που επιχειρεί να ρυθμίσει δικαστικές αποφάσεις επί ζητημάτων για τα οποία υπάρχουν «δεδικασμένες» ενστάσεις εξαιτίας αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τροπολογία η οποία επανακατατέθηκε προχθές ελαφρώς διορθωμένη συγκριτικώς με εκείνη που είχε παρουσιαστεί προ ημερών από την κυβέρνηση, καθώς στην πρώτη της εκδοχή (η οποία υπό τις έντονες αντιδράσεις των ΑΝΕΛ είχε αποσυρθεί) χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως αρνητική για εθνικές υποθέσεις, αφού ερμηνεύθηκε ως «όχημα» βάσει του οποίου οι υποστηρικτές της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Θράκης» θα επανέλθουν δικαστικά διεκδικώντας την δικαίωσή τους.

Με την διόρθωση-τροποποίηση οι ΑΝΕΛ δήλωσαν σύμφωνοι, αλλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη διαφωνούσα. «Η τροπολογία με την τροποποίηση που φέρατε έχει γίνει ακόμα χειρότερη» είπε από του βήματος της Βουλής απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και πρόσθεσε διαμορφώνοντας την αίσθηση ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση: «Θα μπορούσαν να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις. Μπορούν να καταστούν «κερκόπορτα» οι διατάξεις».

Η κυρία Κασιμάτη αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ισλαμικού Συμβουλίου του περασμένου Ιουλίου που αναφέρεται σε «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» στην χώρα μας ενώ στηλίτευσε την στάση της Ελλάδας να μην αντιδράσει όταν το επίμαχο ψήφισμα «παραπέμφθηκε στην επιτροπή ισότητας της ΕΕ για να ληφθεί υπόψη στην σύνταξη ερωτηματολογίου».

Είχαμε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα να μην υπάρξει νέα ρύθμιση μέχρι να γίνει εκτενής και πολυμερής συζήτηση για το βέλτιστο αποτέλεσμα αντιμετώπισης των αποφάσεων που αφορούν και την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα για να προσθέσει:

«Θα έπρεπε να γίνει συζήτηση και στην Ολομέλεια και στην επιτροπή.Υπάρχει μείζων λόγος να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί για αυτό που ψηφίζουμε»

Η ίδια εξήγησε πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούν το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και πως «δεν συνιστούν αρχή συμμόρφωσης οι αποφάσεις»

Βάσει των έως τώρα τοποθετήσεων, την τροπολογία καταψηφίζουν η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Διαβάστε επίσης: Αποθέωση Καρανίκα σε Τσίπρα για την αλλαγή φύλου: «Τίμησε την χώρα μας» (pic)