Συναγερμός στη Παρίσι: Εντοπίστηκε φορτηγό με μπιτόνια βενζίνης και πυροκροτητή!

Νέος συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στο Παρίσι, καθώς βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης κάτω από ένα φορτηγό στο Παρίσι.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ανακαλύφθηκαν από εργαζομένους μπιτόνια βενζίνης κάτω από ένα φορτηγό του γαλλοελβετικού εργοστασίου τσιμεντοβιομηχανίας Lafarge και πως συνδέονται με «συσκευή αργής ανάφλεξης».

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, πρόκειται για μια «αργή συσκευή ανάφλεξης» και ανακαλύφθηκε στο 19ο διαμέρισμα στα βορειοδυτικά της πόλης, σύμφωνα με την Le Figaro.

«Οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν τα δοχεία την ώρα που πήγαιναν για δουλειά σήμερα το πρωί» ανέφερε μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ πηγές της France Info αναφέρουν ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς αν η συσκευή λειτουργεί.

Να σημειωθεί πως η τσιμεντοβιομηχανία επικρίθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν επειδή  δήλωσε πως είναι έτοιμη να προμηθεύσει τσιμέντο στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το τείχος κατά μήκος των συνόρων της Αμερικής με το Μεξικό.

Ο εντοπισμός του παγιδευμένου φορτηγού έρχεται μετά τη σύλληψη πέντε ατόμων, Φέρονται να βρίσκονται πίσω από μια αποτυχημένη βομβιστική επίθεση σε συγκρότημα διαμερισμάτων σε ακριβή συνοικία του Παρισιού.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από ένοικο της περιοχής, ο οποίος έκανε λόγο για ύποτη δραστηριότητα στο κτίριο, στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας. Το περιστατικό αυτό έγινε το περασμένο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, σε διαμέρισμα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ δήλωσε ότι ο ένας από τους υπόπτους ήταν υπό παρακολούθηση για ριζοσπαστικοποίηση.

Διαβάστε επίσης: «Κλόουν» εμπνευσμένοι από το «Αυτό» επιτέθηκαν με οξύ σε δεκάχρονο κορίτσι στο Ισραήλ