Τα…ακούμπησαν Ρώσοι, Τούρκοι και Κινέζοι για ελληνική βίζα- Έδωσαν 1,1 δισ. ευρώ!

Χρυσή Βίζα

Απίστευτο, αλλά το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα», δηλαδή η παραχώρηση της ελληνικής βίζας παραμονής σε όσους αγοράσουν ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ προσέδωσε έσοδα στο δημόσιο 1,1 δις ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια!

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από τον οργανισμό Enterprise Greece, που παρουσιάζει η «Καθημερινή», από το 2013 όταν και ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα έως τον Σεπτέμβρη του 2017 χορηγήθηκαν 2.014 άδεις σε ξένους επενδυτές που αγόρασαν ακίνητα.

Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι μέσα στο 2017 έλαβαν άδειες παραμονής 464 πολίτες που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε., ενώ εκκρεμούν και οι αιτήσεις που έγινα το καλοκαίρι.

Άδειες παραμονής φυσικά έχουν χορηγηθεί και στα μέλη των οικογενειών των επενδυτών, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία υπολογίζονται σε 2.948.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επενδυτές ξεπερνούν κατά πολύ στις αγορές τους το όριο των 250.000 ευρώ καθώς η μέση δαπάνη των αγορών τους υπολογίζεται στα 550.000 με 600.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι προτιμούν πολυτελή ακίνητα και πολυτελείς εξοχικές κατοικίες.

Τέλος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι περισσότεροι επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα προέρχονται από την Κίνα, ενώ πρόσφατα σημειώθηκε και μία απότομη αύξηση στις αγορές από Τούρκους πολίτες η οποία εξηγείται λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη γείτονα χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Κίνα με 850 άδειες παραμονής

Ρωσία με 388 άδειες παραμονής

Τουρκία με 161 άδειες παραμονής

Αίγυπτος με 98 άδειες παραμονής

Λίβανος με 85 άδειες παραμονής

Ουκρανία με 73 άδειες παραμονής

Ιράκ με 62 άδειες παραμονής

Συρία με 48 άδειες παραμονής

Ιορδανία με 46 άδειες παραμονής

Σαουδική Αραβία με 18 άδειες παραμονής

ΗΠΑ με 18 άδειες παραμονής

Διαβάστε επίσης: Κίνδυνος κατασχέσεων ακόμη και κοινών τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία