Τα βάζει με την Εκκλησία και ο Οικονόμου για την αλλαγή φύλου

Σαφή θέση υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο τουλάχιστον επί της αρχής, καθώς- όπως είπε- ρυθμίζει θέματα που στην Ευρώπη έχουν ρυθμιστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Παράλληλα άφησε αιχμές για την στάση και τις ανακοινώσεις της ιεραρχίας, λέγοντας ότι οι απόψεις της εκκλησίας είναι σεβαστές αλλά νομοθετούν τα κόμματα και η Βουλή και όχι η εκκλησία η οποία θα πρέπει να περιοριστεί στο πνευματικό της ρόλο.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου συνέδεσε την ψήφιση του νομοσχεδίου με το κεντροδεξιό άνοιγμα που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα δείξει πως η Νέα Δημοκρατία εννοεί αυτό το άνοιγμα, άνοιγμα που θα της επιτρέψει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Οικονόμου, που είναι τομεάρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο πρώτος βουλευτής του κόμματος που παίρνει ευθέως θέση υπέρ του νομοσχεδίου δημοσίως, ενώ τις ίδιες απόψεις διατύπωσε και στην πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

Στην ίδια συνεδρίαση, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η Νίκη Κεραμέως, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Κατερίνα Παπακώστα και αρκετοί ακόμη βουλευτές που υποστηρίζουν το κεντροδεξιό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό της Νέας Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης: Προσυνέδριο της ΝΔ: Στήριξη επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα ζήτησε ο Μητσοτάκης