Τα σχέδια της NASA και της Lockheed για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη (Βίντεο)

Η συνεργασία Lockheed Martin και η NASA έχει ως στόχο την κατασκευή του Mars Base Camp, του πρώτου διαστημικού σταθμού στον Άρη.

Η Lockheed Martin και η NASA ευελπιστούν να στείλουν ένα πλήρωμα 6 ατόμων στην τροχιά του Άρη μέχρι το 2028 και η οποία θα αναζητήσει μια τοποθεσία στον “κόκκινο” πλανήτη για την πρώτη άφιξη του ανθρώπου στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Από την τροχιά, θα είναι ευκολότερο να ελέγχουν τα ρομπότ στον Άρη. Οι αστροναύτες επίσης θα μπορούν από εκεί πάνε και να εξερευνήσουν από πρώτο χέρι τα δύο φεγγάρια του Άρη, Φόβο και Δείμο.

Η βάση θα μπορούσε να αποτελέσει και εφαλτήριο για μελλοντικές αφίξεις στον Άρη, σύμφωνα με το Βusiness Insider. Οι αστροναύτες θα μπορούν να πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη και να γυρίσουν πίσω επίσης. Οι αποστολές στο έδαφος θα μπορούσαν να διαρκέσουν έως και 2 εβδομάδες και να ανακληθούν με πλήρη ασφάλεια ανά πάσα στιγμή.

Η NASA και η Lockheed σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την κατασκευή της βάσης το 2021. Ο πύραυλος SLS θα εκτοξεύσει κομμάτια της βάσης στην τροχιά της Γης, όπου θα συναρμολογηθεί πλήρως πριν ξεκινήσει για τον Άρη.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που δείχνει τα σχέδια της NASA και της Lockheed για τον Άρη:

Το μεγάλο ερώτημα είναι, αν η Lockheed και η NASA προλάβουν την SpaceX στον αγώνα ταχύτητος προς τον Άρη; Η εταιρεία του Έλον Μάσκ ανακοίνωσε μόλις πριν λίγες μέρες τα σχέδια της για αποστολή ανθρώπων στον “κόκκινο” πλανήτη μέχρι το 2024. 4 χρόνια δηλαδή νωρίτερα από ό, τι η Lockheed και η NASA προγραμματίζουν να πάνε. Τα σχέδια της SpaceX μπορεί να είναι πιο φιλόδοξα, αλλά μόνο ο χρόνος θα αποκαλύψει ποιος θα φτάσει πρώτος στον Άρη.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η NASA απαντά: Δεν υπάρχει αποικία παιδιών-σκλάβων στον Άρη (Βίντεο)

Στα πέρατα του ηλιακού συστήματος το «Νέοι ορίζοντες»: Θα εξερευνήσει ένα πολύ μακρινό αντικείμενο

Ανεπανάληπτο! Κινέζοι τηλεμετέφεραν «αντικείμενο» στο διάστημα για πρώτη φορά!