Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βαρκελώνης μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155

Καταλονία

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Βαρκελώνη κι άλλες καταλανικές πόλεις μετά τη σημερινή ανακοίνωση Ραχόι για την ενεργοποίηση του άρθρου 155 που ουσιαστικά ανακαλεί την αυτονομία της περιφέρειας. 

Χιλιάδες κάτοικοι της Βαρκελώνης έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού να διαλύσει το κοινοβούλιο. Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες της Καταλονίας και φωνάζουν συνθήματα κατά του Ραχόι και της Μαδρίτης, κάνοντας λόγο για πραξικόπημα.

Ο αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Ζουνκέρας ήταν το πρώτο μέλος της περιφερειακής κυβέρνησης που αντέδρασε στις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού. «Ο κ. Ραχόι και οι σύμμαχοί του δεν ανέστειλαν μόνο την αυτονομία, ανέστειλαν τη δημοκρατία», δήλωσε νωρίτερα ενώ αργότερα κάλεσε τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους. «Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και τα δικαιώματά μας», έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι η ο ηγέτης της περιφέρειας, Κάρλες Πουτζδεμόν, πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) ομιλία, απαντώντας στην απόφαση της Μαδρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι προβλέπει το Άρθρο 155 του Συντάγματος της Ισπανίας που ενεργοποίησε ο Ραχόι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κάθετος στο διάγγελμά του ο Ραχόι: «Θα ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 155 για την άρση της αυτονομίας της Καταλονίας»

ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη ο άντρας που τραυμάτισε 5 άτομα με μαχαίρι στο Μόναχο – Το είχε ξανακάνει!