Έληξε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο μετά από παρέμβαση… αναρχικών!

Åïñôáóìüò ôçò 43çò åðåôåßïõ ôïõ Ðïëõôå÷íåßïõ ôçí ÐÝìðôç 17 Íïåìâñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Τέλος έλαβε λίγο πριν την 17:00η το απόγευμα της Πέμπτης 16/11, η κατάληψη του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές που είχαν καταλύσει στον χώρο από τις αρχές της εβδομάδας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση ομάδας αναρχικών που εισήλθε το μεσημέρι στο Πολυτεχνείου προσπαθώντας να πείσει τους καταληψίες να αποχωρήσουν από τους χώρους του ιδρύματος, επιτρέποντας έτσι στους φοιτητές και τους πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του 73′. Αυτήν την ώρα οι καταληψίες έχουν περιοριστεί σε ένα κτίριο του ΕΜΠ.

Ταυτόχρονα σε μήνυμα τους σε σελίδα του αντιεξιουσιαστικού χώρου η ομάδα «Ταξική Αντεπίθεση» ενημέρωσε για το άνοιγμα του Πολυτεχνείου μετά «από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών» και κάλεσε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη κ το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής κ μνήμης της εξέγερσης του 1973.

Νωρίτερα, εκατοντάδες φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει πορεία προς το Πολυτεχνείο, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες του Ιδρύματος για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εδώ… Πολυτεχνείο 2017 – Η Αντιτρομοκρατική και τα ενισχυμένα μέτρα για την 44η επέτειο

Πέτρες και μολότοφ κατά των ΜΑΤ – Νύχτα επεισοδίων στο Πολυτεχνείο