Αφιέρωμα του National Geographic στον Παρθενώνα που… δεν βρίσκεται στην Ελλάδα (Βίντεο)

Αφιέρωμα στον Παρθενώνα που βρίσκεται στο Νάσβιλ του Τενεσσί στις ΗΠΑ έκανε το National Geographic στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Συγκεκριμένα το περιοδικό προτείνει σε όποιον είναι λάτρης της ιστορίας, ότι δεν είναι ανάγκη να ταξιδεύσει ως την Ελλάδα για να δει τον Παρθενώνα, φτιάχνοντας και ένα ωραίο βίντεο για τον Παρθενώνα-αντίγραφο.

“Αυτός ο Αθηναϊκός Παρθενώνας είναι ένα όνειρο για τους λάτρεις της ιστορίας, αλλά δεν θα το δείτε στο ταξίδι σας στην Ελλάδα. Όχι, δεν ανήκει σε καμία από τις χώρες που κάποτε ανήκαν στην ελληνική αυτοκρατορία. Αυτό το υπέροχο κτήριο βρίσκεται στην πραγματικότητα στην χώρα των καουμπόηδων: Στο Νάσβιλ του Τενεσσί”, γράφει χαρακτηριστικά η Marie McGrory παραγωγός του National Geographic, σε άρθρο της με τίτλο “Δείτε τον Παρθενώνα που δεν βρίσκεται στην Ελλάδα”.

Στην συνέχεια η συντάκτρια του άρθρου αναφέρεται στην ιστορία του κτίσματος, από τότε που κατασκευάστηκε το 1897 για την προσωρινή τότε έκθεση Centennial.

“Τον περασμένο αιώνα η πόλη συνέχισε να επενδύει στη διαχρονική και ιστορική ακρίβεια της κτίσματος, αναθέτοντας σε έναν τοπικό καλλιτέχνη να χτίσει ένα άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, πιστό αντίγραφο εκείνου που υπήρχε στην Ελλάδα. Η Αθηνά κρατάει τη Νίκη, τη Θεά της νίκης, και έχει ύψος περίπου 3 μέτρα”, αναφέρει η McGrory.

“Ο Παρθενώνας τώρα λειτουργεί ως μουσείο τέχνης και ιστορίας με πολλά εκθέματα στο υπόγειο του. Αντίγραφα των αρχικών μαρμάρων του Παρθενώνα διακοσμούν το αετώμα του. Με την κατάσταση που έχει φτάσει δυστυχώς τώρα ο Παρθενώνας της Ελλάδος, το δεύτερο καλύτερο σημείο που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε λίστα του λάτρη της ιστορίας της Ελλάδος θα πρέπει να είναι το Νάσβιλ στο Τενεσσί”, καταλήγει η αρθρογράφος.

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ορατή στην… Αθήνα και την Σπάρτη η ολική έκλειψη Ηλίου στις ΗΠΑ!

Walhalla: Το επιβλητικό αντίγραφο του Παρθενώνα στην Γερμανία

Έρως και Πόθος: «Ένας κόσμος συναισθημάτων» στο Μουσείο Ακρόπολης