Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα επιστήμονα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας

Μία Ελληνίδα επιστήμονας της Διασποράς βρίσκεται ανάμεσα στους 28 νέους ερευνητές που επέλεξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ) να τιμήσει και να στηρίξει το έργο τους.

Η Μαγδαληνή Πολυμενίδου, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Ελβετία, επιλέχθηκε στο πρόγραμμα “EMBO Young Investigators”. Η επιλογή συνοδεύεται από βραβείο 15.000 ευρώ και πιθανή πρόσθετη χρηματοδοτική ενίσχυση στη συνέχεια, προκειμένου να ενισχυθεί το ερευνητικό έργο της, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι 28 διακριθέντες από 11 χώρες (κανείς με έδρα την Ελλάδα) έρχονται να προστεθούν σε ένα δίκτυο 47 σημερινών και άλλων 417 παρελθόντων ερευνητών “Young Investigators” με ηλικία έως 40 ετών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν μερικούς από τους πιο υποσχόμενους Ευρωπαίους επιστήμονες στον τομέα των βιοϊατρικών επιστημών. Γι’ αυτό ο ΕΜΒΟ τους στηρίζει επί μία τριετία, προκειμένου να στήσουν το δικό τους ανεξάρτητο εργαστήριο.

Οι επιλεγμένοι επιστήμονες θα έχουν επίσης πρόσβαση στις ερευνητικές εγκαταστάσεις του ΕΜΒΟ στη Χαϊδελβέργη. Η επιλογή των 28 επιστημόνων (εκ των οποίων το 40% είναι γυναίκες) έγινε μεταξύ 224 υποψηφιοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίτευγμα! Έλληνες επιστήμονες ανέπτυξαν βακτήρια για νέα φάρμακα νευροεκφυλιστικών παθήσεων

Ελληνίδα ερευνήτρια μετρά τη θερμοκρασία των λάμψεων από προσκρούσεις μετεωριτών στη Σελήνη

Καταγγελίες όνειδος από την ΠΟΕΔΗΝ: «Καρκινοπαθείς σε ράντζα» και «χημειοθεραπείες στον διάδρομο»