Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο με μετανάστες: Έκαναν πλιάτσικο σε θερμοκήπιο

Επεισόδια σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, κυρίως στον χώρο φιλοξενίας των περίπου 350 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 12 τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και σε χώρο όπου στεγάζεται μια μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά και σε οικίσκους διαμονής, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπήρξε παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, παρουσία εισαγγελέα.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες και στο χωριό Χαλκειός της Χίου, που γειτνιάζει με τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της ΒΙΑΛ, μεταξύ ομάδας προσφύγων και μεταναστών και δύο κατοίκων του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, είχε προηγηθεί σοβαρότατο επεισόδιο, όταν οι δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) φέρεται να προσπάθησαν να εμποδίσουν πρόσφυγες να πάρουν διάφορα είδη από το θερμοκήπιό τους, που απέχει περί τα 200 μέτρα από το καταυλισμό της ΒΙΑΛ. Στις φωνές έτρεξαν και άλλοι πρόσφυγες, κοντά στην αγροτική καλλιέργεια όπου σημειώθηκε το συμβάν.

Ευτυχώς όμως η επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα εκτεταμένα επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης η Λέσβος – «Πνίγεται» στους μετανάστες…

Αγανάκτηση από τους κατοίκους της Μόριας: Οι μετανάστες δεν σέβονται τη φιλοξενία μας

Έκρηξη οργής δημάρχου Λέσβου κατά Μουζάλα: «Κατακλυζόμαστε από προσφυγικές ροές»