Θρίλερ με την “μήνυση” Καμμένου στον διευθυντή των «ΝΕΩΝ»

Μυστήριο επικρατεί για το αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κίνησε τη διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια, διευθυντή της εφημερίδας «τα Νέα» με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας. Ωστόσο, ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε ότι έκανε μήνυση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, λίγο πριν τις 17:00, η ιστοσελίδα της εφημερίδας «τα Νέα» ανήρτησε είδηση σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κίνησε τη διαδικασία του αυτόφωρου εις βάρος του Παναγιώτη Λάμψια, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Παρασκευής ένα περιπολικό στάθμευσε έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «τα Νέα» στη λεωφόρο Συγγρού 340. Δύο άντρες που κρατούσαν ένα φάκελο μπήκαν στο κτίριο της εφημερίδας και δήλωσαν ότι αναζητούν τον διευθυντή «των Νέων» Παναγιώτη Λάμψια για να του επιδώσουν -σύμφωνα με πληροφορίες- μήνυση του υπουργού Άμυνας. Αφού ενημερώθηκαν ότι ο Παναγιώτης Λάμψιας απουσίαζε την συγκεκριμένη στιγμή από το κτίριο της εφημερίδας, οι δύο άντρες αποχώρησαν.

Στη συνέχεια οι ιστοσελίδες tanea.gr και το in.gr δημοσίευσαν τις πληροφορίες ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη του κ. Λάμψια.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε μήνυση, ζητώντας τη σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας «τα Νέα» με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Καμμένος: Δεν έκανα μήνυση – Λάμψιας: Έκανες και το πήρες πίσω

Λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι δεν έκανε μήνυση στον Παναγιώτη Λάμψια. Ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ», ωστόσο, απάντησε, επίσης μέσω Twitter, ότι όντως ζητήθηκε η σύλληψή του, αλλά «το πήραν πίσω μετά την κατακραυγή».

Δείτε τα δύο αντικρουόμενα tweets:

Για το ίδιο θέμα υπήρξαν ανακοινώσεις από την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και από το Ποτάμι, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, που σχολίασε σε δήλωσή του: «Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η κυρία Γεννηματά αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού κ. Τσιόδρας, εγκαλούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για μηνύσεις που δεν έγιναν και για συλλήψεις που ουδέποτε παραγγέλθηκαν. Προφανώς για κάποιο λόγο, βρίσκονται σε δύσκολη θέση».