Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μετά το διάγγελμα Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα

Άγρια σύγκρουση έχει ξεσπάσει με αφορμή τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος με τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα και κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί με σχέδιο. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα δεν ήταν ούτε θεσμική ούτε πολιτική παρατυπία, αλλά μέσα στο σχέδιο που έχουμε ήδη ανακοινώσει», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός«μοιράζει λεφτά για να εξαγοράσει ψήφους».

«Το ποσό το είχαμε συμφωνήσει με τους θεσμούς, όλοι ήξεραν τη στρατηγική μας και κανείς δεν είπε ότι είναι δικά μας τα λεφτά» είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας στην επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια ότι ο κ. Τσίπρας λειτουργεί με μια αυτοκρατορική λογική και διανέμει πλεονάσματα που παρανόμως απέκτησε το δημόσιο από τους πολίτες.

«Δεν είναι δικά του τα λεφτά για να τα χαρίζει σαν Άγιος Βασίλης» τόνισε ο κ.Δένδιας και εκτίμησε ότι τα κίνητρα του για τις χθεσινές εξαγγελίες είτε σχετίζονται με την συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς που διεκδικεί κομμάτι και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, είτε έχει στριμωχτεί πολιτικά λόγω των αποκαλύψεων για τον Πάνο Καμμένο.

Για πολιτική τέχνασμα με σκοπό την αλίευση ψήφων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν βοηθά τους φτωχούς με το να τους παίρνει το ΕΚΑΣ και του δίνει 250 ευρώ, ενώ τόνισε  ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στην κεντροαριστερά είναι η αποδοκιμασία στις πολιτικές της κυβέρνησης  και η μαζική συμμετοχή εκφράζει όλους τους πολίτες που στέλνουν μήνυμα κατά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

« Η κυβέρνηση πάει ένα βήμα μπροστά  στην εξαπάτηση του λαού ενώ ψηφίζει δύο- δύο τα μνημόνια και ετοιμάζεται να πετσοκόψει τα επιδόματα προβάλλει το κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση του ματωμένου πλεονάσματος που δημιουργήθηκε από την φοροληστεία σε βάρος λαϊκών στρωμάτων» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, που έρχεται ως συνέχεια μιας πολύ θετικής οικονομικής και δημοσιονομικής πορείας το 2017,  χαρακτήρισε τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ,προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία πολιτική κίνηση αναδιανομής.

«Περιμέναμε τις αντιδράσεις, περιμέναμε να δούμε τι θα σκεφθούν, ώστε να σχετικοποιήσουν αυτή τη μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία. Ωστόσο, δε μπορεί να σχετικοποιηθεί, ούτε να μετριασθεί η πολύ μεγάλη σημασία της» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Τα κοινωνικό μέρισμα πλέον δεν αφορά την ακραία φτώχεια, ούτε καν τη φτώχεια, όπως είπε, αλλά έναν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και ανώτερες κοινωνικές τάξεις, που έχουν πληγεί από τα μέτρα που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ανοίγει η βεντάλια» των δικαιούχων.

Διαβάστε επίσης: Είδες τι κάνει το κοινωνικό μέρισμα! Δεν άφηναν τον Τσίπρα να φύγει από χωριό της Ξάνθης (pics)