Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου – Ανοίγει ξανά η δικογραφία για τον θάνατο Τσαλικίδη

Κώστας Τσαλικίδης

Την ανάσυρση της δικογραφίας για τα αιτία θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη αποφάσισε σήμερα η εισαγγελία Εφετών.

Η νέα έρευνα, η τρίτη κατά σειρά από την εισαγγελία Εφετών, ανοίγει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους συγγενείς του στελέχους της Vodafone. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας έδωσε εντολή για ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας η οποία είχε κλείσει με την ένδειξη της αυτοκτονίας.

Αντίθετα το δικαστήριο του Στρασβούργου στο οποίο προσέφυγαν οι συγγενείς του Κ Τσαλικίδη έκρινε ότι το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωση τους γιατί δεν προέβη σε έρευνα σε βάθος για τα αίτια του θανάτου του με την οικογένεια του θανόντα να υποστηρίζει ότι επρόκειτο για δολοφονία, που σχετίζεται με τις υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή και την εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού.

Μετά την ανάσυρση της δικογραφίας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών έδωσε εντολή για εκ νέου έρευνα της υπόθεσης, στον εισαγγελέα εφετών Γρηγόριο Πεπόνη.

Υπενθυμίζεται ότι η Φάμελλος είχε ερευνηθεί δυο φορές τόσο από τον τότε εισαγγελέα Γιάννη Διώτη όσο και από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελλάς το μεγαλείο σου – Στα χαρτιά τα αντιπλημμυρικά έργα στον Άγιο Στέφανο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέρμα οι «κλοπές» για τους Σκοπιανούς – Έτοιμοι να βγάλουν τα αρχαιοελληνικά αγάλματα και να μετονομάσουν το αεροδρόμιο

AKOMΑ: Φαινόμενο τροπικού είδους χαρακτήρισε το Bloomberg τη φονική καταιγίδα στη δυτική Αττική