Νέα ένταση στην Μυτιλήνη από προσπάθεια μεταναστών να στήσουν πάλι σκηνές

Δεύτερη μέρα έντασης σήμερα στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, με ολιγομελή ομάδα Αφγανών λαθρομεταναστών να επιστρέφουν εκεί και να προσπαθούν να στήσουν τις σκηνές τους, διεκδικώντας άμεσα να τους χορηγηθεί άσυλο και να αναχωρήσουν από το νησί για το εσωτερικό της Ελλάδας.

Στην προσπάθεια των Αφγανών αντέδρασαν κάποιοι περαστικοί, οι οποίοι μαζί με τους γύρω από την πλατεία επιχειρηματίες κάλεσαν την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε λίγη ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους διαμαρτυρόμενους Αφγανούς και τους απέτρεψαν να στήσουν σκηνές, ενώ επιτόπου έσπευσε και ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Μυτιλήνης. Οι Αφγανοί όμως αρνήθηκαν να φύγουν, δηλώνοντας πως θα παραμείνουν στην πλατεία διαμαρτυρόμενοι.

Από την άλλη μεριά, στην πλατεία που ο κυρίως χώρος της είχε αποκλειστεί από δυνάμεις των ΜΑΤ, άρχισαν να συγκεντρώνονται αγανακτισμένοι από τα τεκταινόμενα πολίτες. Ανάμεσά τους και πολλά στελέχη του ακροδεξιού χώρου, που δραστηριοποιούνται είτε στην τοπική οργάνωση της “Χρυσής Αυγής”, είτε εκφράζονται μέσω γνωστής ακροδεξιάς ιστοσελίδας.

Γύρω στην 13:00η το μεσημέρι και μετά από διαπραγματεύσεις, οι συγκεντρωμένοι Αφγανοί δέχθηκαν να φιλοξενηθούν προσωρινά και επί τριήμερο στη δομή φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ, ενώ για όσους από αυτούς διαπιστωθεί πολύμηνος αποκλεισμός τους στο νησί θα εξετασθεί η δυνατότητα εξέτασης του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Κατά την αποχώρηση με τη συνοδεία της ισχυρής αστυνομικής δύναμης, συγκεντρωμένοι πολίτες τους αποδοκίμασαν, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν και διαπληκτισμοί σε βάρος, νεαρών κυρίως, “αλληλέγγυων” στους λαθρομετανάστες πολιτών, που είχαν σπεύσει σε συμπαράσταση στους Αφγανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μυτιλήνη: Ένταση κατά την διάρκεια κινητοποίησης για την απομάκρυνση σκηνών μεταναστών

Χίος: Στο αυτόφωρο έξι πρόσφυγες για πρόκληση σωματικής βλάβης σε 75χρονο Έλληνα

Επεισόδια σε Λέσβο και Χίο με μετανάστες: Έκαναν πλιάτσικο σε θερμοκήπιο