Νέα μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή – Μέρισμα, Paradise Papers κι όπλα στη Σαουδική Αραβία

Βουλή

Στη Βουλή στρέφονται πλέον όλα τα βλέμματα, καθώς για μία ακόμα φορά οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μονομαχήσουν επιδιώκοντας να κερδίσει ο καθένας για λογαριασμό του τις πολιτικές εντυπώσεις.

Ο πρωθυπουργός επιδίωξε να αλλάξει την ατζέντα και εκεί που θα καλείτο να απαντήσει για τις επιλογές Καμένου τώρα η αντιπαράθεση θα πάει -τουλάχιστον  από την πλευρά του- στις «δύο Ελλάδες» που περιέγραψε χτες στην Κομοτηνή. Την Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα και την Ελλάδα «της αρπαχτής».

Όχημα για τον κ.Τσίπρα θα αποτελέσει το κοινωνικό μέρισμα που θα χρησιμοποιήσει ως απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησής του  για να το αντιπαραθέσει στην offshore που αποκαλύφθηκε από τα Paradise Papers, και έτσι να επιτεθεί προσωπικά στον Κ.Μητσοτάκη.

Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται πιστός στη γραμμή του success story υποστηρίζοντας ότι επειδή η χώρα -με Κυβέρνηση της Αριστεράς- πιάνει τους στόχους, ανταποδίδει -και κυρίως δίκαια- το μέρισμα την ώρα που στον αντίπαλο χώρο αποκαλύπτονται τάσεις κάλυψης χρημάτων σε φορολογικούς παραδείσους. Κάπως έτσι θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαραθέσει την «Δίκαιη» -επί των ημερών του-  Ελλάδα, με την Ελλάδα «της αρπαχτής» με πρακτικές της οποίας θα επιχειρήσει να ταυτίσει τη ΝΔ.

Όπως φάνηκε και από χτες αλλά και από όλες τις προηγούμενες ημέρες που ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της ΝΔ μετά τις απανωτές αποκαλύψεις για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τον «περίεργο» μεσάζοντα η Κυβέρνηση δεν μπαίνει επί της ουσίας στη συζήτηση και αποφεύγει να απαντήσει για τις λεπτομέρειες τις υπόθεσης (εκτός από τον ίδιο τον υπουργό Αμυνας) πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα για να αντιπαρατεθεί γενικότερα και πολιτικά.

Μάλιστα αναμένεται στην κριτική για τον Πάνο Καμένο να απαντήσει με τον .αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους προσέφερε ένα ακόμα «χαρτί» στην κυβέρνηση με τα όσα είπε χτες περί δικαιώματος στη φοροαποφυγή.

Ήδη ο κ.Τσίπρας έπιασε το μήνυμα και ξεκίνησε από εκεί την ομιλία του στην Κομοτηνή κάνοντας διπλή αναφορά στον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Πολλοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι ο Άδωνις δε χτύπησε τυχαία, αλλά μια μέρα που «βρήκε χώρο» λόγω της απουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Στρασβούργο. Υποστηρίζουν δε ότι μάλλον σε δύσκολη θέση έφερε ο κ.Γεωργιάδης τη ΝΔ αφού εμφανίστηκε να «νομιμοποιεί» τις πρακτικές φοροδιαφυγής σε εξωχώριους παραδείσους την ώρα που όλοι στην Ευρώπη συζητούν για τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Όσο για τον υπουργό άμυνας και κυβερνητικό εταίρο αν δεχτεί πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση, η καλύτερη ασπίδα θα ήταν αν μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηχηρή παρέμβαση Παπανδρέου για την Κεντροαριστερά – Όσα είπε σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ το ν/σ για το κοινωνικό μέρισμα – ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ

ΑΚΟΜΑ: Έως το τέλος του ’17 στη Βουλή το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη σύμφωνα με τον Αποστόλου