Πανικός σε εμπορικό κέντρο του Παρισιού – Βρέθηκαν ύποπτα σακίδια!

Σε άμεση εκκένωση τέθηκε το εμπορικό κέντρο Forum des Halles στο Παρίσι. Εν ώρα αιχμής όπου αρκετοί άνθρωποι έκαναν τα ψώνια τους, τα σκυλιά της ιδιωτικής εταιρίας ασφαλείας σταμάτησαν μπροστά σε δύο σακίδια όπου έκριναν πως ήταν ύποπτα.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από το εμπορικό κέντρο λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα όταν «οι σκύλοι της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας του Forum σταμάτησαν μπροστά σε δύο σακίδια»

Το μεγάλο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, στο κέντρο του Παρισιού, εκκενώθηκε για λίγο σήμερα μετά τον εντοπισμό δύο ύποπτων σακιδίων, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από το εμπορικό κέντρο λίγο πριν από τις 13:00 τοπική ώρα όταν «οι σκύλοι της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας του Forum σταμάτησαν μπροστά σε δύο σακίδια», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Το επιστημονικό εργαστήριο της αστυνομικής διεύθυνσης μετέβη επί τόπου και «ο κίνδυνος έχει αποκλειστεί» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εκκένωση ενός κτιρίου είναι ένα μέτρο που λαμβάνεται «πολύ σπάνια» όταν εντοπίζονται εγκαταλειμμένα αντικείμενα σε εμπορικά κέντρα, σταθμούς ή αεροδρόμια, με τις αρχές να προτιμούν γενικά να δημιουργούν μια περίμετρο ασφαλείας, δήλωσε η πηγή αυτή. Αυτή τη φορά αναπτύχθηκε ένας μηχανισμός γιατί τα σκυλιά που ανιχνεύουν εκρηκτικά σήμαναν την ύπαρξη μηχανισμού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στη αστυνομική διεύθυνση το περιστατικό «ελήφθη πάρα πολύ σοβαρά» υπόψη πρόσθεσε. Το επιστημονικό εργαστήριο μετέβη αμέσως επί τόπου και αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε κίνδυνος από τα αντικείμενα.

«Ήμασταν στο επίπεδο μείον τρία (του εμπορικού κέντρου) όταν ακούσαμε από τα μεγάφωνα ένα μήνυμα που μας έλεγε να φύγουμε από το Forum λόγω ενός ύποπτου δέματος. Υπήρχε κόσμος αλλά όλα εκτυλίχθηκαν καλά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 23χρονη Σάρα η οποία είχε έρθει για ψώνια.

Από το 2015, η Γαλλία ήταν στόχος τζιχαντιστικών επιθέσεων που κόστισαν τη ζωή σε 241 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις αρχές, η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε αυξημένο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Νέο πρόβλημα: Ο εγκέφαλος των αστροναυτών μπορεί να ζοριστεί από τα διαστημικά ταξίδια