Παραδόθηκε στις Βελγικές αρχές ο Κάρλες Πουτζδεμόν

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας VRT.

Ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας λέει ότι πέντε πρόσωπα που καταζητούνται από την Ισπανία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και θα καταθέσουν αργότερα το μεσημέρι. Αύριο το πρωί ο δικαστής θα εκδώσει την απόφασή του για την τύχη τους.

Εισαγγελείς στις Βρυξέλλες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις 13:00 GMT (15:00 ώρα Ελλάδος) σχετικά με τον Πουτζδεμόν, εναντίον του οποίου η Μαδρίτη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος του και τεσσάρων “υπουργών” του που βρίσκονται στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Περίπου μισή ώρα νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο είχε δημοσιεύσει ότι το κόμμα του αποπεμφθέμντα προέδρου της Καταλονίας, τον θέλει υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές της Ισπανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σφίγγει ο κλοιός για Πουτζδεμόν: Η εισαγγελία ζητά να εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης

Αγριεύει η Μαδρίτη: Ένταλμα σύλληψης κατά του Πουτζδεμόν – Οκτώ υπουργοί στην φυλακή

Ισπανία – Σε θρίλερ εξελίσσεται η δικαστική εκδίωξη του Πουτζδεμόν