“Πόλεμος” σήμερα στη Βουλή – Ποια ερωτήματα θα θέσει ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

MRB

Η σημερινή σύγκρουση κυβέρνησης κι αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ξεκινήσει στη Βουλή στη μία μετά το μεσημέρι, έχει χαρακτηριστεί ως η “μητέρα των μαχών” της πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Όμως η Νέα Δημοκρατία δεν εκτιμά ότι η σημερινή σύγκρουση είναι το τελευταίο κεφάλαιο στο θέμα που προέκυψε με τον Πάνο Καμμένο. Αντιθέτως, πιστεύει ότι ιστορία τώρα ξεκινά και περιλαμβάνει πολλά ακόμα κεφάλαια για τις σχέσεις των δύο συγκυβερνητών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάρει αγκαλιά τον Πάνο Καμμένο κα έτσι να πορευτούν μέχρι τέλους τσαλαβουτώντας στις λάσπες» αναφέρει υψηλόβαθμος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας «αν θεωρούν ότι η ιστορία τελειώνει εδώ απατώνται, τα καλά ξεκινούν από δω και πέρα»

Είναι προφανές ότι ιστορία με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τα δεκάδες έγγραφα που έχουν διαρρεύσει γύρω απ’ αυτό το θέμα δεν έχουν μόνο προσθέσει βέλη στην αντιπολιτευτική φαρέτρα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχουν προκαλέσει και σοβαρό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, καθώς πια οι διαφωνίες έχουν γίνει δημόσιες με χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτές των κύριων Φίλη, Σκουρλέτη, Ξυδάκη και Κυρίτση.

Απαντήσεις ψάχνει ο Μητσοτάκης
Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή, θα ζητήσει επιμόνως  απαντήσεις από την πλευρά του υπουργού Άμυνας και του πρωθυπουργού στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει θέσει εδώ και μέρες η Νέα Δημοκρατία.

Υπάρχει συμφωνία και αν ναι που είναι τα 66 εκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή; Αν δεν υπάρχει συμφωνία γιατί ακυρώθηκε και η Ελλάδα έχασε τα συγκεκριμένα χρήματα; Γνωρίζει ή όχι ο υπουργός άμυνας τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο και τι δουλειές έχει κάνει στο παρελθόν και στο παρόν μαζί του; Αν είναι 100.000 οι σφαίρες  που θα αγόραζε η Σαουδική Αραβία οι υπόλοιπες 200.000 που θα πήγαιναν; Αναλόγως των απαντήσεων που θα δοθούν από τον υπουργό άμυνας, η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να μιλήσει για σημαντικές ευθύνες του κ. Καμμένου που φτάνουν ακόμα και στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, όταν η ίδια γίνει κυβέρνηση, ενώ θα γίνει πολύ καθαρό από τις ομιλίες των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η υπόθεση μυρίζει… μίζα και παραπέμπει σε πρακτικές του παρελθόντος.

ΝΔ: Δεν είναι μόνος του ο Καμμένος
Και φυσικά αυτό που θέλει να καταδείξει η Πειραιώς είναι ότι σε αυτή την ιστορία ο υπουργός άμυνας δεν είναι μόνος του, πάει χέρι-χέρι με τον πρωθυπουργό ο όποιος του προσφέρει απόλυτη πολιτική κάλυψη. Άλλωστε, αυτός είναι κι ένας από τους στόχους της σημερινής συζήτησης να καταδειχθούν και οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού και να  μπει στο κάδρο μαζί με τον Πάνο Καμμένο.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να παραμένει πρωθυπουργός «Tefal» για το συγκεκριμένο θέμα. Ήρθε η ώρα να λερωθεί κι αυτός από τις λάσπες της υπόθεσης και να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί» αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκτιμούν ότι όποια κι να είναι η επιχείρηση αποπροσανατολισμού και λάσπης με την οποία θα επιχειρήσει να απαντήσει το Μάξιμο στη σημερινή συζήτηση, θα πέσει πολύ απλά στο κενό γιατί όπως λένε «τα πυρά είναι άσφαιρα και επαναλαμβανόμενα χρησιμοποιημένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tweet Καμμένου: «Έλληνας πράκτορας της ΜΙΤ πίσω από τις αποκαλύψεις για τα όπλα»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβες Παναγούλη για Σαουδική Αραβία: «Είναι καραμπινάτη υπόθεση, μυρίζει μίζα!»

ΑΚΟΜΑ: Κάθετη η Γεννηματά: «Ολική επαναφορά της Κεντροαριστεράς με προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης»