Ρατσιστική επίθεση στον Αντετοκούνμπο από Έλληνα πανεπιστημιακό: “Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας!”

Αντετοκούνμπο

Σάλο έχει προκαλέσει ένα ρατσιστικό σχόλιο Έλληνα πανεπιστημιακού καθηγητή εναντίον του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Συγκεκριμένα, σε μια ανάρτηση στο Facebook όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο με τους Έλληνες στο Κλίβελαντ, ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος σχολίασε από κάτω με άκρως ρατσιστικό τρόπο τον Έλληνα φόργουορντ.

Αντετοκουνμπο02

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας», έγραψε ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος διδάσκει σε ένα από τα γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου, το UCL.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες από χρήστες των social media, οι οποίοι θέλησαν βάλουν στη θέση του τον καθηγητή μετά τη ρατσιστική του επίθεση!

«Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Έλληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου που είχε κάνει τη σχετική ανάρτηση, ενώ κάποιος άλλος κατηγόρησε τον καθηγητή για ρατσισμό. «Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;».

Ο κ. Μαρκόπουλος, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. «Αρκετά έχει προκαλέσει το άτομο αυτό (σ.σ.: εννοώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε όλοι που μας έχει γραμμένους», έγραψε.

Το ρατσιστικό σχόλιο του καθηγητή:

Αντετοκουνμπο03

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τη Ρωσία η ραδιενέργεια που εντοπίστηκε στην Ελλάδα – Όλα τα στοιχεία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θα το ζήσουμε κι αυτό! Η Βίκυ Σταμάτη γράφει βιβλίο για την ακριβοθώρητη ζωή της

ΑΚΟΜΑ: Κλειστοί την Τετάρτη όλοι οι δήμοι λόγω απεργίας