Σε δίκη ο Ψυχάρης και 10 στελέχη της Alpha Bank για υπέρογκα δάνεια

Εξέταση μάρτυρος κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, στην Αθήνα, στις 2 Αυγούστου, 2016

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρόκειται να καθίσει ο πρώην εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης και δέκα στελέχη της Alpha Bank για την υπόθεση δανείου ύψους, περίπου, 57 εκατ. ευρώ το οποίο είχε λάβει από την Alpha Bank, προκειμένου να αγοράσει μετοχές του ΔΟΛ.

Σύμφωνα με το Capital.gr, σε βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Αικατερίνης Αντωνίου, παραπέμπει σε δίκη τον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του ΔΟΛ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, καθώς φέρεται να πήρε το επίμαχο δάνειο χωρίς να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις.

Δίπλα του στο εδώλιο θα καθίσουν και δέκα στελέχη της τράπεζας που κατηγορούνται για την αξιόποινη πράξη της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς εμφανίζονται να άναψαν το “πράσινο φως” για τη χορήγηση του συγκεκριμένου δανείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσοχή στις παγίδες – Τι δικαιούστε από το Κοινωνικό Μέρισμα – Τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια (λίστα)

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χαλάρωση των Capital Controls – Αναλυτικά οι αλλαγές

Αυτά θα δείτε στο λογαριασμό μας – Τα αναδρομικά ανάλογα με τη σύνταξη και το Ασφαλιστικό Ταμείο