Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σύμη – Τεράστιες οι καταστροφές στο νησί

Περισσότερα από 10 ΙΧ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα στο νησί της Σύμης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν για περίπου τρεις ώρες στην περιοχή, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακολοδούκας.

Αυτή τη στιγμή το νησί είναι χωρίς ρεύμα, ενώ ανέφερε ότι άλλα 30 ΙΧ αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

“Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα” ανέφερε ο δήμαρχος, μιλώντας για “τεράστια καταστροφή”.

Στη Σύμη εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης, ενώ αναφορικά με τα τρία ΙΧ που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα – Επιδείνωση τις επόμενες ημέρες

Η «Ευρυδίκη» φεύγει… έρχεται ο «Νιούμα»! (χάρτης)

Αλόννησος: 11χρονο αγόρι παγιδεύτηκε σε σιδερένιο κιβώτιο μέσα στη θάλασσα!