Συνέντευξη Τύπου ΝΔ: “Τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος δεν είναι γνήσια”

Καμμένος

Σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου προχώρησε η ΝΔ για το θέμα της πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι τομεάρχες Εσωτερικών Μάκη Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφεραν πως τα πέντε έγγραφα που είχε καταθέσει ο Πάνος Καμμένος δεν είναι γνήσια. «Βλέπετε να υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου; Βλέπετε σε ποιον κατατίθεται; Δεν υπάρχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να προσθέτει «Αποδεικνύεται πλέον πως τα έγραφα που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος πλαστά. Η ΝΔ αμφισβητεί την γνησιότητα τους και έχει βάσιμες υπόνοιες». «Έχουν χρησιμοποιηθεί ψευτοέγγραφα για εξαπάτηση κοινοβουλίου. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ανάκρισης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης, αμφισβητώντας την γνησιότητα των εγγράφων.

Για τον Παπαδόπουλο και το ρόλο του
«Έχει αποδειχθεί πως ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές. Δεν ήταν πληρεξούσιος ήταν μεσάζων και ο νόμος έχει παραβιαστεί. Ο Πάνος Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντα του» είπε ο Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στον φερόμενο ως μεσάζοντα.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση και επισημάνθηκε αρκετές φορές στην συνέντευξη τύπου είναι ότι η εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου με έδρα την Αξιούπολη στο Κιλκίς βρίσκεται να εκπροσωπεί την Σαουϊδική Αραβία , την Κένυα την Ιορδανία, κ.ο.κ.  «Ο κ. Αντελ αλ Σαίφ που υπογράφει στο κείμενο της εξουσιοδότησης για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, δεν έχει την δυνατότητα να δεσμεύει την Σαουδική Αραβία και να ορίζει πληρεξουσίους» τόνισε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο μιλά για την αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας και όχι για το επίσήμο κράτος προκειμένου να υπάρξει διακρατική συμφωνία.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα έγγραφα του Πάνου Καμμένου τα οποία δεν πιστοποιούν ωστόσο τους ισχυρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
«Εξαγωγέας είναι αυτός που εξάγει σε μια χώρα κι όχι αυτός που αγοράζει για μια χώρα. Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο κ. Καμμένος, που μας παρουσίασε έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εξαγωγέας κι όχι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας».
Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν οι σχετικές ανακριτικές διαδικασίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζοντας «εδώ υπάρχουν αποδείξεις και ονόματα. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να προχωρήσουν στην έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης».Τέλος αναφερόμενος στην επίκληση του κ. Φίλη για το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη, ζητώντας την ακύρωση της υπόθεσης, ο κ. Παναγιώτοπουλος σημείωσε:
«Είναι πολύ όψιμες οι ανθρωπιστικές ανησυχίες του κ. Φίλη. Τώρα τους προέκυψε η ευαισθησία. Οδηγούν αυτά στη σκέψη ότι επιχειρούν να βρουν άλλοθι. Όσοι σκέπτονται και υπολογίζουν μ’ αυτό τον τρόπο θα πέσουν έξω.
Δεν εξαλείφονται με αυτόν τον τρόπο οι όποιες ποινικές ευθύνες».

Τα έγγραφα που η ΝΔ λέει ότι είναι μη έγκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για Πολάκη, Γεωργιάδη και Γιόγακα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: «Ντράπηκα ως Έλληνας όταν υποβλήθηκα σε έλεγχο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης»

ΑΚΟΜΑ: Ρελάνς Θεοχαρόπουλου σε Φώφη – Ποια ονόματα προτείνει