Τζανακόπουλος για Μαρέβα: “Η κυρία Μητσοτάκη είναι πολιτικό πρόσωπο και πρέπει να αποδέχεται την κριτική”

Τζανακόπουλος

«Η κυρία Μητσοτάκη πρέπει να καταλάβει ότι είναι πολιτικό πρόσωπο και πρέπει να αποδέχεται και να ακούει την πολιτική κριτική» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει το εξώδικο που απέστειλε η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά υπουργών που επιχείρησαν άτεχνα να την εμπλέξουν με την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

«Η ΝΔ» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος «πρέπει να απαντήσει για τις σχέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με εκβιαστές, λαθρέμπορους και άλλους υπόδικους και καταδικασμένους».

Επίσης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις «για τις εταιρείες οφσόρ που φαίνεται να κατέχει η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη και για τις δραστηριότητες αυτών των εταιρειών».
Τζανακόπουλος: Σκευωρία η υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

«Η συγκεκριμένη συζήτηση έληξε και αποκαλύφθηκε το μέγεθος της απάτης αλλά και η σκευωρία που επιχείρησαν συμφέροντα να στήσουν σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Προσπερνώντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου χειρίστηκε το θέμα της εκποίησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία με αδιαφάνεια, απωθώντας το γεγονός ότι το υπουργείο Άμυνας ενέπλεξε ως μεσάζοντα επιχειρηματία τελεσίδικα καταδικασμένο για οικονομικό έγκλημα και τόσα άλλα στοιχεία που έχουν αποκρυσταλλωθεί έπειτα από τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στην… αντιπολίτευση.

«Πρόκειται για μια τοξική αντιπολίτευση αυτή την οποία ασκούν τα συγκεκριμένα στελέχη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρνήθηκε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διέπραξε το αδίκημα της απιστίας στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, όπως επιχειρηματολόγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όχι μόνο απιστία δεν υπήρχε αλλά όλο το ζήτημα προέκυψε από πληροφορίες που παρείχε ένας επίδοξος μεσάζοντας, ο μοναδικός μεσάζοντας» είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τον Τζον Σφακιανάκη.

«Ο πρέσβης μας στο Ριάντ έκανε αυτό που οφείλει να κάνει ο οποιοσδήποτε πρέσβης. Τα ερωτήματα είναι αναπάντητα και δεν αφορούν την κυβέρνηση αλλά πρωτίστως της ΝΔ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αχτσιόγλου για κοινωνικό μέρισμα: «Στις 15 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άδωνις: «Τέχνασμα η ακύρωση της συμφωνίας με τη Σ. Αραβία – Για να απαλλαγεί ο Καμμένος από την απιστία»

ΑΚΟΜA: Καμίνης για «Κίνημα Αλλαγής»: «Όλα είναι προσωρινά, ως το Συνέδριο»