Φίλης κατά Καμμένου για τα F-16: “Υπάρχει θέμα”

Φίλης

Επικριτικός για τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου στο θέμα της αναβάθμισης των F-16 εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον news247 τόνισε ότι με έκπληξη άκουσε από τον Ντόναλντ Τραμπ ότι το κόστος της αναβάθμισης θα είναι 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. «Άκουσα από τον Πάνο Καμμένο ότι δεν θα είναι 2,4 δισ. αλλά 1,1 δισ. και τα υπόλοιπα θα είναι αντισταθμιστικά. Κοινή πρακτική είναι τα αντισταθμιστικά να είναι το 10% της αγοράς. Τα αντισταθμιστικά αποτελούν διεθνώς τη μήτρα της διαφθοράς», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ότι το κόστος θα είναι 1,1 δισ. και δεν θα υπάρχουν αντισταθμιστικά, κάτι το οποίο χαρακτήρισε θετικό, επανήλθε στην κριτική του στον Πάνο Καμμένο.

«Ο Πάνος Καμμένος στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εγγράφως ενημερώνει ότι το κόστος θα είναι 1,5 έως 1,7 δισ. Υπάρχει θέμα. Ζήτησα να έρθει στην αρμόδια επιτροπή ο πλήρης κατάλογος των αναγκών οπλικών συστημάτων την επόμενη πενταετία. Ο Πάνος Καμμένος προτρέχει κι άνοιξε και θέμα αγοράς F-35», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση Κοντονή προς χρυσαυγίτες: Ο πολιτικός σας χρόνος έχει τελειώσει

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημεύεται η περιουσία του Τσοχατζόπουλου – Θα πληρώσει πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ – Ποια ακίνητα γλίτωσαν

ΑΚΟΜΑ: Ο Τσίπρας στα ελληνικά βιολογικά προϊόντα κάνναβης – Τι δώρο του έδωσαν (pics)