Έγιναν οι χριστουγεννιάτικες κληρώσεις της φορολοταρίας – Έχετε… μήνυμα στο Taxisnet!

Λοταρία

Η σούπερ χριστουγεννιάτικη λοταρία κλήρωσε και… πλήρωσε. Έγιναν και οι δέκα συνολικά κληρώσεις που θα… φτιάξουν τις γιορτές σε 10.000 τυχερούς. Δηλαδή εκείνους που πραγματοποίησαν αγορές με κάρτα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017, αλλά και όσους έκαναν αγορές το μήνα Νοέμβριο. Από σήμερα στο Taxisnet θα δουν το μήνυμα που τους ανακοινώνει τα… ευχάριστα!

Συνολικά έγιναν δέκα κληρώσεις, για τους δέκα μήνες του χρόνου οι οποίοι δεν είχαν μπει στην πρώτη κλήρωση για την λοταρία, που έγινε στις 30 Νοεμβρίου. Για την ακρίβεια για όλους τους μήνες εκτός του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου. Η κλήρωση για τον Οκτώβριο έγινε όπως προαναφέραμε πριν λίγες εβδομάδες, ενώ όσοι έκαναν αγορές το Δεκέμβριο, θα μπουν στην κλήρωση από… του χρόνου. Δηλαδή τον Γενάρη του 2018.

Από κάθε κλήρωση προέκυψαν 1.000 τυχεροί/ες, οι οποίοι κέρδισαν από 1.000 ευρώ έκαστος.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως περίπου στις 14:00 με 14:15 το μεσημέρι θα αναρτώνταν στο Taxisnet οι πρώτοι 1.000 τυχεροί της πρώτης κλήρωσης. Στο σύστημα δεν είχε εμφανιστεί για ώρα κάποιο αποτέλεσμα, κάτι που τελικά έγινε με καθυστέρηση.

Πρώτα έγινε η κλήρωση για τους μήνες Ιούλιος έως και Σεπτέμβριος. Στην συνέχεια προστέθηκαν στην κληρωτίδα και οι Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος. Λίγη ώρα μετά μπήκαν στην κληρωτίδα και οι υπόλοιπο μήνες και κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν όλες οι κληρώσεις για την λοταρία αποδείξεων.

Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.grhttp://www.aade.gr) και να πατήσετε την ένδειξη Συναλλαγές και λαχνοί (http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi).

Μετά, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet θα μπορείτε να δείτε αν είστε ένας από τους υπόλοιπους τυχερούς.

Η κλήρωση για τη λοταρία
Σημειώνεται ότι δεν θα μπορούσε ένας φορολογούμενος να έχει δυο τυχερούς λαχνούς σε μια κλήρωση. Θα μπορούσε όμως να έχει έναν τυχερό λαχνό σε κάθε μια από τις κληρώσεις (αφορούν στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο, πλην του Οκτωβρίου). Και άρα, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να κερδίσει έως και 10.000 ευρώ!

Τα χρήματα από τη λοταρία θα μπουν στους λογαριασμούς των τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου. Το ποσό των 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο.

Στο τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δημόσια κλήρωση που θα αφορά τις δαπάνες των φορολογούμενων το μήνα Δεκέμβριο.

Πως έγινε η λοταρία
Πρόκειται στην πραγματικότητα για δέκα διαφορετικές κληρώσεις -μία για κάθε έναν μήνα- οι οποίες διεξήχθησαν σε ειδική αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Με βάση τον σχεδιασμό οι κληρώσεις είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσουν από το πρωί.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
– Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
– Για τα επόμενα 500 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται χιλιάδες «μπιλιετάκια» της εφορίας από ελέγχους

MH ΧΑΣΕΤΕ: Μαύρος χρυσός – Τετραπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο!

ΑΚΟΜΑ: Επιμένει ο Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει»