Αβραμόπουλος σε Κουρτς: “Η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες δεν μπορεί να είναι α λα καρτ”

Αβραμόπουλος

Κάλεσμα προς τα κράτη μέλη της ΕΕ να δείξουν την ενότητά τους στο θέμα της κατανομής των προσφύγων έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζήτησε, ακόμη, να υπάρξει μια γρήγορη λύση. «Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη», δήλωσε  στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Υπεύθυνος για  τη μεταναστευτική πολιτικής της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν είστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα κράτη-μέλη με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου (για την πανευρωπαϊκή κατανομή των προσφύγων, και το σύνολο της νομοθεσίας για το άσυλο) πρέπει να επιτευχθεί τον Ιούνιο το 2018» πρόσθεσε.

Η δήλωση Αβραμόπουλου στη Die Welt έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση στον ισχυρισμό του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς ότι η εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων στην Ευρώπη θα διαιρέσει περαιτέρω την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το να αναγκάσουμε τα κράτη να δεχτούν πρόσφυγες δεν βοηθά την Ευρώπη», υποστήριξε ο Κουρτς μιλώντας στη Bild am Sonntag. «Η συνέχιση αυτής της πορείας θα διαιρέσει μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κράτη-μέλη πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους εάν και πόσα άτομα δέχονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος στο Βερολίνο – Οδηγός έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητό του και εισέβαλε στα γραφεία του κόμματος SPD (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λαβρόφ: «Δεν έχει συζητηθεί η ημερομηνία της νέας συνάντησης Πούτιν-Τραμπ»

ΑΚΟΜΑ: Μετά την φωτιά – Ξαναλειτουργεί ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου