“Αγριεύει” κι άλλος ο καιρός σήμερα Κυριακή – Καταιγίδες στα ανατολικά, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια

Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας.

Θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην Αν. Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με ανέμους από δυτικές διευθύνσεις που θα φθάνουν τοπικά έως και τα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενίσουν.

Επίσης, χιονοπτώσεις προβλέπονται για τα κεντρικά, τα Βόρεια ορεινά και τα ημιορεινά της Βορειοδυτικής χώρας με πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, άλλα και γρήγορη βελτίωση. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άλλα και γρήγορη βελτίωση. Από τις πρωινές ώρες γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση από τις πρωινές ώρες και από τα δυτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων από τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφαγε «κόλλημα» με τη Θεσσαλονίκη το «Αβέρωφ» – Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου στη νύμφη του Θερμαϊκού

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεκρός ο ένας ορειβάτης στον Όλυμπο – Έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων

ΑΚΟΜΑ: Σοκάρουν οι καταγγελίες – Έδωσαν συσσίτιο με σκουλήκια σε Έλληνες στρατιώτες