“Αναβρασμός” για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλειστό Μετρό και 2.500 αστυνομικοί στην Αθήνα

Γρηγορόπουλος

9 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και στα Εξάρχεια η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε συναγερμό. Στις τάξεις της αστυνομίας υπάρχει έντονη ανησυχία και φόβοι πως οι αντιεξουσιαστές θα προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια.

Σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν τα επεισόδια και οι καταστροφές, μία μόλις ημέρα πριν από την Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, η Αθήνα θα γεμίσει αστυνομικούς. Συγκεκριμένα επί ποδός για την 6η Δεκέμβρη, που κάθε χρόνο αμαυρώνεται από τα σοβαρά επεισόδια, θα βρίσκονται 2.500 αστυνομικοί.

Γρηγορόπουλος02

Αν και τα μέτρα θα είναι αυστηρά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο επίκεντρο της προσοχής της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δύο διαδηλώσεις. Η μαθητική συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι αλλά και η απογευματινή που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Φόβοι για εκτεταμένα επεισόδια 
Στην ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως θα εκδηλωθούν σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια, καθώς στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου «περιορίστηκαν» μόνο στα Εξάρχεια. Μάλιστα μετά τον τραυματισμό της δικηγόρου, Νατάσας Τσουκαλά είναι άγνωστο ποιες θα είναι οι προθέσεις και τα… πολεμοφόδια που θα χρησιμοποιήσουν σήμερα οι αντιεξουσιαστές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σήμερα θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο από τις 12.00 έως τις 16.00,  με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Γενικό απαγορευτικό συγκεντρώσεων θα υπάρχει και για σήμερα αλλά και για αύριο, ενώ οι τροχαία συνιστά υπομονής στους πολίτες, καθώς θα κάνουν εκτροπές κυκλοφορίες τόσο σήμερα όσο και αύριο που θα βρεθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας πάντως θα είναι σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες λόγω της άφιξης Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρίμηνη διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα – Λεωφ. Βουλιαγμένης λόγω έργων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ακαδημία Αθηνών: Δυσοίωνες εκτιμήσεις για μελλοντική άνοδο της θερμοκρασίας στην Ελλάδα

ΑΚΟΜΑ: Αστυνομοκρατούμενη η Αθήνα λόγω Ερντογάν – «Απόβαση» 200 Τούρκων αστυνομικών – Πιο αυστηρά μέτρα από αύριο!