Από το Μπαγκλαντέζ ο βομβιστής στη Ν. Υόρκη – Η στιγμή της έκρηξης (Βίντεο)

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο συλληφθείς για την έκρηξη στη Νέα Υόρκη είναι και ο μοναδικός τραυματίας από την έκρηξη αυτή. Τέσσερις οι τραυματίες, σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές αρχές.

Έκρηξη σημειώθηκε στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης, έναν από τoυς πιο πολυσύχναστους σταθμούς λεωφορείων της πόλης στο κεντρικό Μανχάταν, σήμερα λίγο πριν από τις 07:30 (τοπική ώρα), και η αστυνομία δήλωσε πως ένας ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, είναι και ο μοναδικός τραυματίας κατά το συμβάν, που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής. Πριν από λίγο, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, πως οι τραυματίες από την έκρηξη είναι τέσσερις, η ζωή κανενός από τους οποίους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ένας άνθρωπος συνελήφθη, αλλά δεν έχει ακόμη αναφέρει λεπτομέρειες για τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στην έκρηξη. Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή, ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το WPIX, ένας άνδρας που έφερε «πιθανόν έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Όπως αποκάλυψε ο Επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο δράστης είναι 27 ετών, από το Μπανγκλαντές, ζούσε στο Μπρούκλιν και εμπνεύστηκε από τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο επικεφαλής του γραφείου Μεταφορών προειδοποίησε τον κόσμο να αποφεύγουν το σημείο, ενώ διεξάγονται οι έρευνες.

Για τη βόμβα οι αναφορές μιλούν για pipe bomb, αυτοσχέδιο μηχανισμό που τοποθετείται μέσα σε σωλήνα, ενώ πάνω στο δράστη βρέθηκε και κάποιου είδους μπαταρία.

Πιθανότατα ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πρόωρα.

Ο σταθμός λεωφορείων έκλεισε προσωρινά, ανέφεραν σε δήλωσή τους στο Twitter η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

«Υπήρχε συνωστισμός στις σκάλες για να βγούμε έξω», είπε ο Ντιέγκο Φερνάντεζ, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Λιμενική Αρχή. «Όλοι ήταν φοβισμένοι, έτρεχαν και φώναζαν».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχουν ενημερωθεί για το συμβάν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος με τους τζιχαντιστές ο Πούτιν – Διέταξε να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις από τη Συρία

Έξαλλος ο Ερντογάν: «Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ που σκοτώνει παιδιά»

Βρέθηκαν τσάντες με σφαίρες κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου