Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από επίθεση καμικάζι στη διάρκεια κηδείας

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν σήμερα από βομβιστική επίθεση καμικάζι στη διάρκεια κηδείας στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές.

“Ο καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά στη διάρκεια της τελετής της κηδείας ενός πρώην κυβερνήτη της περιφέρειας Χάσκα Μίνα, που απεβίωσε πρόσφατα από φυσικά αίτια”, δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ.

“Όλα τα θύματα είναι άμαχοι”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Αταουλάχ Χογκιάνι. Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Την Πέμπτη, τουλάχιστον 41 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 80 τραυματισθεί από επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό πολιτιστικό κέντρο στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Η Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, συνορεύει με το Πακιστάν και αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, που έφθασε στο Αφγανιστάν το 2015 και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις στη χώρα, ενώ οι Ταλιμπάν, που εξακολουθούν να ευθύνονται για τον μεγαλύτερο αριθμό των θυμάτων, έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Το έτος 2017 ήταν ιδιαίτερα φονικό για τους Αφγανούς αμάχους. Ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων αναμένεται ότι θα είναι από τους πιο υψηλούς από την πτώση των Ταλιμπάν το 2001. Περισσότεροι από 8.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί εξαιτίας της σύγκρουσης μέσα στους εννέα πρώτους μήνες του χρόνου, σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πούτιν σε Άσαντ: Η Ρωσία θα συνεχίζει να στηρίζει την κυριαρχία της Συρίας

Επίθεση ενόπλου σε εκκλησία στο Κάιρο – Τον σταμάτησαν πριν το αιματοκύλισμα – Πέντε νεκροί από την επίθεση (video)

Πολύνεκρη τραγωδία στη Κένυα από σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο