Βίντεο-ντοκουμέντο: Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη

Αγία ΠετρούποληΤρομοκρατική ενέργεια ήταν η έκρηξη ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού χθες το απόγευμα σε ένα σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη. Αυτό, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι, σύμφωνα με νέο απολογισμό, οι τραυματίες είναι 13.

«Ξέρετε ότι χθες στην Αγία Πετρούπολη διαπράχθηκε μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Πούτιν. «Και πρόσφατα η Υπηρεσία Ομοσπονδιακής Ασφάλειας απέτρεψε άλλη μία απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε ακόμα ότι η κατάσταση της ασφάλειας στη Ρωσία θα ήταν χειρότερη αν είχε επιτραπεί στους χιλιάδες Ρώσους πολίτες που πολέμησαν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

13 οι τραυματίες
Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτή, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις ρωσικές αρχές. Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 10 τραυματίες. Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Η βόμβα ήταν σε ντουλάπι
«Εξερράγη ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν αφήσει σε ένα ράφι των ντουλαπιών αποθήκευσης αντικειμένων των πελατών» στο σουπερμάρκετ αυτό της αλυσίδας Περεκριόστακ, ανακοίνωσε η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή. Διευκρίνησε ότι η ισχύς της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε ισοδυναμούσε με περίπου 200 γραμμάρια TNT.

Την άφησε κι έφυγε
Το Fontanka.ru μετέδωσε σήμερα εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του σουπερμάρκετ, στις οποίες φαίνεται ένας άνδρας με ένα πράσινο σακάκι με κουκούλα. Κουβαλάει ένα μπεζ σακίδιο πλάτης και μπαίνει μέσα στο σουπερμάρκετ αλλά στη συνέχεια να βγαίνει από αυτό χωρίς το σακίδιο.

 

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην Αγία Πετρούπολη με τουλάχιστον 10 τραυματίες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναγερμός σε Βρετανία και Ευρώπη μετά από απειλητικό, «γλαφυρό» βίντεο του ISIS για χτύπημα την Πρωτοχρονιά (video)

ΑΚΟΜΑ: 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη κοντά σε πρακτορείο ειδήσεων στην Καμπούλ