Με ενάμιση πόδι στους 8 ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πλατανιά στα Χανιά

Πρώτος στο πρωτάθλημα και με το ένα πόδι στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Έτσι κλείνει η χρονιά για τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του να φεύγουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων από την Πέμπτη (21/12) με την καλύτερη δυνατή διάθεση.

Ο Πλατανιάς μπορεί να δυσκόλεψε τους “ερυθρόλευκους” στην Κρήτη, όμως βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές, αρχικά με τον Μποτία στο 57′ και στη συνέχεια (78′) με τον Ανσαριφάρντ, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης.

Το ματς ήταν και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Τάκη Λεμονή να δοκιμάσει παίκτες (πέρασαν ως αλλαγή και οι Ταχτσίδης, Βούκοβιτς) και συστήματα. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος, είδαμε τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με 3-5-2, ενώ στην αρχή του ματς ξεκίνησε βασικός ως αριστερός μπακ ο Νικολάου!

Από την άλλη, οι Κρητικοί στάθηκαν και άτυχοι, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει έστω ένα γκολ. Όμως, το κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη σταμάτησε την έξοχη προσπάθεια του Ουές, λίγο πριν το φινάλε. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι “φωνάζουν” και για μια φάση στο 6ο λεπτό, στην οποία ο Φιγκέιρας βρήκε με το πόδι του τον Κοροβέση στο λαιμό, με τον ρέφερι να του δείχνει μόνο την κίτρινη κάρτα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Ουές, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Αγγελόπουλος (82′ Ζίκο), Ενσικουλού, Κοροβέσης, Γκζέλτσακ (54′ Μπούντνικ), Παπανικολάου (77′ Πατράλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς (84′ Βούκοβιτς), Νικολάου, Ζιλέ, Μαρτίνς, Πάρντο (66′ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος, Μάριν (85′ Ταχτσίδης), Τζούρτζεβιτς.

Πηγή: contra.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη: Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός

Σε «αναμμένα κάρβουνα» στον ΠΑΟΚ: Περιμένουν το «ΟΚ» του Σαββίδη

Κ-17: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-0 την ΑΕΚ