«Μπρα ντε φερ» Στουρνάρα-Βούτση για την καθαρή έξοδο στις αγορές

Στουρνάρας

Διαφορετικές εκτιμήσεις και μια ιδιότυπη αντιπαράθεση για το αν τον Αύγουστο του 2018 θα υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια ή όχι υπήρξε σήμερα μεταξύ Νίκου Βούτση και Γιάννη Στουρνάρα, κατά την παράδοση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος της ενδιάμεσης νομισματικής έκθεσης στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Στουρνάρας, στην σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι η περίοδος αυτή «δεν θα είναι εύκολη, διότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το τι θα συμβεί μετά από το Πρόγραμμα».

Όπως ανέφερε ο Διοικητής της ΤτΕ, «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα έξι (6) μονάδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και έχουμε οκτώ μήνες για να το διορθώσουμε. Αν δεν μπορεί να διορθωθεί,..πρέπει να δούμε τι θα συμβεί μετά τον Αύγουστο του 2018. Έχουμε προτάσεις κι ελπίζω να διαβαστούν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής απο την πλευρά του σε άλλο μήκος κύματος και πιο αισιόδοξος, επανέλαβε το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου και ανέφερε ότι «είναι σημαντικό ότι ουδείς αμφισβητεί πλέον, τόσο στο πολιτικό σύστημα, όσο και στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς, πως η χώρα οδεύει στην τυπική αλλά, σε μεγάλο βαθμό, και στην ουσιαστική έξοδο από τους κανόνες επιτήρησης και τα δεδομένα της δανειακής συμφωνίας».

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «όλοι έχουμε αντιληφθεί -και αυτό αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης- το πώς θα είναι βιώσιμη και καθαρή αυτή η έξοδος έτσι ώστε να υπάρχει, από ’κεί και πέρα, μια ανοικτή λεωφόρος κι ένας οδικός χάρτης που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία, όχι απλά να μείνει όρθια, αλλά σιγά σιγά να ανασυστήνεται ο κοινωνικός ιστός και να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις και στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία για μια νέα ανάπτυξη, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και πρότυπο της χώρας και μια νέα διεθνή ενισχυμένη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μπακογιάννη έξω από τα δόντια: «Για τα μνημόνια φταίμε όλοι»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αισιόδοξος ο Τσίπρας: «Το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία»

ΑΚΟΜΑ: Σταθάκης: «H πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη από πλειστηριασμούς» (video)