Παρέμβαση Λυκουρέζου για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος θέλει να πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είχε υποσχεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα εκδώσει στην γείτονα χώρα τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος.

Όπως επίσης, θέλει να πιστεύει ο κ. Λυκουρέζος ότι ο κ. Τσίπρας θα δηλώσει στον κ. Ερντοργάν ότι το «θέμα έχει κλείσει οριστικά».

Αφορμή για τη δήλωση τoυ κ. Λυκουρέζου απετέλεσε η συνέντευξη του κ. Ερντογάν στον Αλέξη Παπαχελά, στον ΣΚΑΪ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε:

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, ανέφερε σχετικά με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός του είχε δηλώσει ότι «… θα δρομολογήσει την κατάσταση και ότι σε 15 με 20 ημέρες θα εκδίδονταν στην Τουρκία …».

Θέλω να πιστεύω ότι τέτοια υπόσχεση δεν δόθηκε ποτέ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, καθόσον γνώριζε και γνωρίζει ότι έκδοση αλλοδαπού αποφασίζει κυρίαρχα, αποκλειστικά και μόνο η ελληνική δικαιοσύνη.

Θέλω να πιστεύω επίσης, ότι εάν θέσει εκ νέου το θέμα ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός θα του δηλώσει ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά μετά την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, το σκεπτικό της οποίας είμαι βέβαιος ότι θα έχει πληροφορηθεί ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες πολιτικών, δημάρχων και περιφερειαρχών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού – Πόσα δήλωσε ο Τσίπρας για το 2016

ΑΚΟΜΑ: Κουμουτσάκος για επίσκεψη Ερντογάν: «Προκαλεί αμφιβολίες με τις δηλώσεις του»