Πρόκληση Ερντογάν: Οι 4 βουλευτές μας στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν πολλά

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι μουσουλμάνοι της Θράκης, καθώς τόσο στο τζαμί της Κομοτηνής όπου προσευχήθηκε, όσο και στο μειονοτικό σχολείο που επισκέφθηκε τον καλωσόρισαν με επευφημίες και χειροκροτήματα.

Πριν από λίγο, όπως μετέδωσε το protothema.gr, ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε ομιλία στο πλήθος που τον περίμενε στο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο “Τζελάλ Μπαγιάρ”. “Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, η Τουρκία είναι γείτονας της Ελλάδας. Ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν 150 προβλήματα”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: “Εσείς συμπατριώτες μου είστε μια γέφυρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, έτσι σας βλέπουμε”.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή, 3+1” είπε ο κ. Ερντογάν αθροίζοντας τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Ροδόπης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ξάνθης) με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Ροδόπη Ιλχάν Αχμέτ, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην ομιλία του προέδρου της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

“Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή” επέμεινε ο Ταγίπ Ερντογάν. “Πρέπει να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας, υπάρχουν κάποια βήματα που χρειάζεται να κάνετε” κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Νωρίτερα, το συγκεντρωμένο πλήθος στο Κιρ Μαχαλέ τζαμί του φώναζε “ηγέτη μας” ενώ κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονταν οι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διπλωματικό επεισόδιο στη Θράκη με Ερντογάν και Αμανατίδη

«Ηγέτη, ηγέτη μας» φώναζαν στον Ερντογάν μέσα στο τζαμί (video)

Τον αποθέωσαν – Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ στην Κομοτηνή ο Ερντογάν (pics & video)