Σοκαριστικό! 18,5 τόνοι μπάζων μετά τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Εξάρχεια

Οι ποσότητες μπάζων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κουκουλοφόρους ως πολεμοφόδια το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, ήταν 18,5 τόνοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Μία ημέρα μετά το πολεμικό κλίμα που επικράτησε στα Εξάρχεια την περασμένη Τετάρτη τα συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τον καθαρισμό της περιοχής μαζεύοντας από δρόμους και τα πεζοδρόμια πέτρες, μάρμαρα, σίδερα, ζαρντινιέρες, γλάστρες, ξύλα, σπασμένα γυαλιά από τις μολότοφ και ό,τι άλλο μετατράπηκε σε πολεμοφόδιο για τους κουκουλοφόρους. Επίσης, τέσσερα καμμένα αυτοκίνητα και 15 κατεστραμμένοι κάδοι απορριμάτων ήταν ανάμεσα στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια.

Τα πολεμοφόδια και οι κατά κύματα επιθέσεις 
Βόμβες μολότοφ με προσαρμοσμένα γκαζάκια και ισχυρές κροτίδες, καθώς και ναυτικές φωτοβολίδες σαν αυτή που τραυμάτισε σοβαρά την δικηγόρο Νατάσσα Τσουκαλά ήταν τα πολεμοφόδια των κουκουλοφόρων.

Οι μάχες με τους αστυνομικούς δόθηκαν στις οδούς Τοσίτσα, Τζωρτζ, Στουρνάρη, Νοταρά, Σολωμού και σε άλλους δρόμους γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από τις ομάδες των κουκουλοφόρων, οι οποίοι προέβαιναν σε επιθέσεις κατά κύματα με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αστυνομία  σε κοινόχρηστους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί – εμπρηστικοί μηχανισμοί,
16 ακέραιες βόμβες μολότοφ,
8 γκαζάκια,
5 δοχεία με εύφλεκτο υγρό,
29 γυάλινα μπουκάλια,
9 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταλαιπωρία τέλος – Άνοιξε ο σταθμός Συντάγματος του μετρό

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία το σαββατοκύριακο

ΑΚΟΜΑ: Ανακοίνωση του σχολείου στο Ρέθυμνο για τον ξυλοδαρμό καθηγητή από μαθητή του – Φταίνε τα ΜΜΕ!